The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

Een perfect voorbeeld van Functioneel Materialisme: de Huawei P20 Lite!

2 Mins read

De prachtige Huawei P20 Lite smartphone is het ultieme voorbeeld van mijn gedachtegang/filosofie waarmee ik jullie recent kennis mee heb laten maken. Functioneel Materialisme is mijn eigen bedachte term waar ik zelf naar leef én tevens adviseer voor deze doorgedraaide consumptiewereld. Mooie spullen zijn prachtig, maar heb je echt altijd het beste van het beste nodig? Moet je altijd het nieuwste van het nieuwste hebben?

Om zowel ons doorgeslagen consumptiegedrag als de krankzinnig hoge verwachtingen te temmen, heb ik de gulden middenweg bedacht; Functioneel Materialisme.

De term materialisme is zowaar een taboe, terwijl iedereen geen genoeg van kan krijgen van mooie spullen, maar de term kan naar mijn idee absoluut anders bekeken worden. Mijn suggestie is dat we objectief kijken naar wat we écht veel gebruiken. Wat gebruik je daadwerkelijk om je ding te kunnen doen, welke materialistische dingen gebruik je functioneel véél en váák. Wat vindt jij écht belangrijk? Waar geniet je oprecht van? Steek daar dus vooral je geld in! Zorg dat je kwaliteit koopt voor de spullen die je écht dagelijks of váák gebruikt. Lees hier verder >

Overdreven dure telefoons

Je kunt tegenwoordig telefoons kopen van meer dan 1400 euro. Belachelijk als je het mij vraagt, want deze toestellen doen niet per se veel meer dan de telefoons die 3 tot 7 keer minder geld kosten. De smartphones in het voordeligere segment zijn tegenwoordig van alle technieken én gemakken voorzien! Je hoeft tegenwoordig – in tegenstelling tot de beginjaren van de smartphones – helemaal niet meer het beste van het beste en het nieuwste van het nieuwste te hebben. Je kan met deze zéér betaalbare toestellen alles doen wat je ook met die overdreven dure toestellen kan. Waarom zou je dan zo’n dure moeten aanschaffen?

Het is bekend dat we tegenwoordig absoluut niet meer zonder een smartphone kunnen, dit wonderlijke apparaatje is niet meer uit ons leven weg te denken, dus je moet er beslist één in bezit hebben. Maar moet het dan meteen die nieuwe zijn met het duurste prijskaartje? Nee, niet als je mijn filosofie van Functioneel Materialisme toepast. Aangezien je de smartphone wel veel gebruikt zou je volgens mijn gedachtegoed dan wel een goede en vooral functionele smartphone moeten kopen. Ik heb een aanbeveling!

Perfect voorbeeld: de Huawei P20 Lite

De Huawei P20 Lite is een wonder der techniek als je het mij vraagt. Voor de prijs die je betaalt krijg je krachtige alleskunner waarmee je alles kan doen waar we enkele jaren geleden alleen nog maar van konden dromen. Nu kun je zo’n powerhouse al voor een prikkie in bezit krijgen. Deze smartphone, met 64gb, Android 8, vingerafdrukscanner, een Kirin 659 processor, dubbele camera, dual sim, fast charging en 5.84 inch scherm kost slechts 192 euro. Dat is een peulenschil voor wat je eigenlijk in handen krijgt.

In combinatie met de flexibele abonnementen (van Sim-only bij Telfort )  betaal je weinig tot niets voor deze alleskunner! Dit is Functioneel Materialisme op zijn best!

——–
Dit artikel is in samenwerking gemaakt met Telfort
Related posts
Cars & Tech #MNLK

De nieuwste Apple telefoon (SE)

1 Mins read
De nieuwe iPhone SE ziet eruit alsof hij alles in zich heeft om uit te groeien tot een van de beste telefoons….
Cars & Tech #MNLK

De nieuwste Samsung telefoon

1 Mins read
De Samsung Galaxy Fold: de meest vooruitstrevende smartphone van 2020. Het is het enige toestel dat eindelijk de belofte van een opvouwbare…
Soul #MNLK

De perfecte 24 uur dankzij de invoering van onze eigen ´Shabbat´

3 Mins read
Onlangs was ik in Israel voor een heerlijke week vertoeven in de steden Tel Aviv, Jeruzalem en Eilat. We hebben daar iets…