The Online Lifestyle Magazine 

Gaming #MNLK

Een remake van een klassieker: Mafia Definitive Edition

1 Mins read

In 2002 bracht spellenmaker Take Two een game uit die zich afspeelde in het spannende wereldje van de maffia. In een spel dat sterk deed denken aan Grand Theft Auto moest je jezelf op zien te werken in een van de families, waarbij je met je auto door een grote stad reed en missies uitvoerde. Het spel was een enorm succes en werd opgevolgd door nog twee games, die ook in groten getale werden verkocht. Het zat er dus eigenlijk ook wel een beetje in dat er een keer een remaster uit zou komen van het eerste deel. Tegenwoordig worden er nu eenmaal vele verschillende remasters uitgebracht en deze populaire, maar inmiddels ook behoorlijk oude game, zou wel een poetsbeurt kunnen gebruiken. Deze gaat door Take Two Interactive binnenkort uitgebracht worden.

Een remake van een klassieker

Bij de release in 2002 was de originele maffia game gelijk een succes. Dit was te danken aan de soepele gameplay, maar zeker ook aan het spannende, uitgebalanceerde verhaal. Het was net alsof je het nieuwste deel in de Godfather-serie aan het spelen was. Het was het verhaal van een man die onderaan stond binnen de maffia organisatie, maar die door toewijding, list en bedrog zichzelf een weg omhoog wist te werken.

Een ideaal gegeven voor een game. Dit verhaal mogen we nu gaan herbeleven in Mafia Definitive Edition, die later dit jaar uit gaat komen voor PC, Xbox One en PS4. In de nieuwe versie is het oude verhaal grotendeels terug te vinden, maar dan flink uitgebreid met nieuwe missies. Dit alles om de game nog spannender te maken en ervoor te zorgen dat niet alleen mensen met goede herinneringen aan het origineel van de remaster kunnen genieten. Het is alweer een generatie geleden dat het origineel uitkwam!

Mafia Definitive Edition, een flinke poetsbeurt

Mafia Definitive Edition zal ook technisch behoorlijk onder handen worden genomen. De game wordt namelijk helemaal opnieuw opgebouwd, in de engine die ook is gebruikt voor Mafia 3. Verwacht zodoende veel mooiere graphics en een hogere mate van realisme. Dit allemaal om het maffiawereldje nog echter te maken voor ons als gamers!

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Hoe ziet Dead Island 2 eruit?