The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Een selecte van de beste films van Denzel Washington

2 Mins read

Een van de gekste dingen aan de carrière van Denzel Washington is dat hij veel meer Oscars had moeten winnen. Washington won twee Oscars maar wanneer je naar zijn indrukwekkende lijst rollen kijkt kun je alleen maar zeggen dat de man meer eer heeft verdiend. Sinds zijn debuut in het begin van de begin tachtig heeft de acteur enkele van de meest ongelooflijke uitvoeringen van onze tijd gegeven. Bekijk hieronder enkele van de beste films van Denzel Washington geselecteerd door onze redactie.

Een keuze maken uit de beste films van Denzel Washington is bijna onmogelijk, maar we noemen toch even een top 5:

1: Malcom X

Deze monumentale voorstelling als de vermoorde burgerrechtenleider in Spike Lee’s meesterlijke film blijft het beste wat hij tot nu toe heeft gedaan. Een reis die de man meeneemt van kleine oplichter tot gevangene, prediker, leider en tenslotte martelaar. Denzel levert een wereldprestatie door een overtuigende en menselijke Malcolm te spelen, in elke fase zie je een glimp van de man die hij ooit was.

2: Training Day

De film die Washington zijn tweede Oscar opleverde, is misschien nog wel zijn bekendste rol. Als de meedogenloos corrupte LAPD-detective Alonzo Harris, leidt hij de rookie Jake Hoyt (Ethan Hawke) door, wat in eerste instantie lijkt, het ergste ontgroeningsritueel ter wereld. Houdt Washington ons constant onzeker over zijn ware bedoelingen: leert hij Jake gewoon hoe hij moet overleven op de straten? Of heeft hij iets schandelijks in gedachten?

3: Mo’ Better Blues

Niet iedereen wist wat hij moest denken van Spike Lee’s jazzdrama, over een getalenteerde maar in zichzelf gekeerde trompettist die zich tussen twee vrouwen splitst en geen compromis wil sluiten. Tegenwoordig ziet de film er echter uit als een meesterwerk: een epische meditatie over liefde, lust, kunst en vriendschap.

4: Flight

De acteur geeft een van zijn grootste optredens als Whip Whitaker, een piloot wiens heroïsche heldendaden tijdens een vliegtuigongeluk onbedoeld de omvang van zijn drugs- en alcoholverslaving onthullen. Whip is verontwaardigd dat iemand zijn acties in twijfel durft te trekken nadat hij honderden mensen heeft gered, en zwelt steeds verder in woede en wrok.

5: Mississippi Masala

In een van zijn meest sexy optredens is Washington een ondernemende tapijtreiniger uit de Mississippi. Hij valt voor de onafhankelijk denkende Indiase immigrant Sarita Choudhury. De weelderige, oprechte romantiek van regisseuse Mira Nair straalt van menselijkheid en verlangen.

-> Leestip: De duurste film ooit gemaakt
-> Leestip: De beste films op Videoland