The Online Lifestyle Magazine For Him

More #MNLK

Een shout-out naar het Moco Museum

2 Mins read

Of je nu een museumliefhebber bent of niet, iedereen heeft wel eens een museum bezocht. Voor Iedereen die denkt dat kunst niet te begrijpen is, of dat je uren naar schilderijen moet kijken, ik heb goed nieuws. Hét instapmuseum voor iedereen, Moco Museum in Amsterdam. Waar kunst begrijpelijk is en je niet urenlang door stoffige zalen rondslentert.

Leer Moco kennen

Museumplein Amsterdam met het Rijks-, Van Gogh- en Stedelijk museum is in Nederland misschien wel het grootste museumwalhalla. Maar naast deze drie museumpareltjes slaan veel mensen het vierde pareltje over. Moco staat voor Modern Contemporary Museum Amsterdam en is hét museum voor hedendaagse kunst die laat zien wat er op straat gebeurt.

Dit Amsterdamse boutique museum is gevestigd in een oud herenhuis genaamd villa Alsberg wat in 1904 gebouwd is. De visie die Moco uit wil dragen is dat kunst voor iedereen is en voor iedereen te begrijpen is. De kunstwerken die je hier kunt zien geven een beeld van de maatschappij waar wij nu in leven met een ironische knipoog.

De kracht van Banksy

Banksy is een van de bekendste hedendaagse kunstenaars die van begin af aan anoniem is gebleven. Hij is groot geworden als streetartist met zijn herkenbare gebruik van stencils. Zijn iconische “Girl with balloon” is onderdeel van de tentoonstelling én een van de Moco Museum top 10 kunstwerken.

Typerend voor de werken van Banksy is het gebruik van stencils en zijn humoristische en ironische boodschap. Door de eenvoud van zijn voorstellingen en het inspelen op de huidige maatschappij wordt er bij een breed publiek herkenning opgeroepen. Waar veel hedendaagse kunst niet begrepen wordt lijkt Banksy een universele taal te spreken die ongeacht je leeftijd of culturele achtergrond een verhaal vertelt.

Hét instapmuseum voor iedereen

In veel top 10 lijstjes van Nederlandse musea komt Moco niet voor en dat is heel erg jammer. Een shout-out voor een van de beste instapmusea in Nederland. Dit komt door een aantal aantrekkelijke voordelen die Moco toegankelijk maken voor een breed publiek namelijk;

  • Het museum is klein en overzichtelijk waardoor je niet urenlang hoeft rond te struinen en vermoeid raakt van de ene zaal na de andere.
  • Je ziet hedendaagse kunst met een duidelijke humoristische of ironische kijk op de huidige maatschappij. Kunst is daardoor begrijpelijk en leert je open te kijken.
  • Naast de werken van Banksy zijn er veel tijdelijke exposities die verrassen.

Nieuwsgierig geworden? Het Moco Museum Amsterdam is te vinden op het Museumplein tussen het Van Gogh museum en het Rijksmuseum. Je kunt dagelijks van 8:20 tot 20:40 een bezoek brengen aan dit verrassende museum, hou er rekening mee dat je een kaartje koopt met een tijdslot. Laat je verrassen en komt erachter dat er kunst voor iedereen is.

Feedback -> info@mnlk.nl

Leestip -> De mooiste wandelroutes in het Zwarte Woud