The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Een stukadoor geeft uw huis een verfijnde look!

2 Mins read

Stucwerk is een constructiemateriaal dat is ontworpen om hoogwaardige afwerkingen te maken op muren, plafonds en zelfs op gevels. Het bestaat uit het aanbrengen van een pasta gemaakt van kalk, marmer en natuurlijke pigmenten die ervoor zorgen dat de muur wordt bedekt met een fijne korrel en een uiterlijk heeft dat lijkt op gepolijst marmer.

Een vleugje verfijning met stucwerk

Heeft u een muur in uw huis die er in slechte staat uitziet en wilt u deze een nieuwe look en een vleugje verfijning geven? Stukadoor Haarlem helpt u graag daarbij! Met degelijk stucwerk verhoog u de waarde van uw huis. Eenmaal professioneel aangebracht door deskundige stucwerknemers, biedt stucwerk een betonnen beschermlaag rondom uw huis. Deze harde, duurzame buitenkant heeft een grote aantrekkingskracht, evenals andere waardeverhogende eigenschappen, zoals:

• Energiezuinigheid
• Laag onderhoud
• Bestand tegen waterschade

Wanneer u uw huis laat taxeren, kunnen deze kenmerken duizenden euro’s aan de marktwaarde toevoegen.

Snelle installatie stucwerk

Gevelbeplating is een van de grootste renovatieprojecten voor huizen of bedrijven. Als u kiest voor stucwerk, is dit proces vrij snel, efficiënt en zeer aangenaam. De meeste toepassingen duren een paar dagen en dat is inclusief de droogtijd, mits u het door een professional laat doen. Dit minimaliseert de verstoring van uw huis of zakelijke routine tijdens het renovatieproces. Of u nu een nieuw huis vanaf de grond af aan het bouwen bent of uw bestaande huis wilt renoveren, stucwerk is een slimme keuze voor gevelbekleding. Praat met de stucwerkexperts van Stukadoor Haarlem over de voordelen van stucwerk aan de buitenkant van uw woning.

Minder aantrekkelijke materialen bedekken

Stucwerk wordt gebruikt om een pasta of massa fijn zand te bereiden die kan zijn samengesteld uit verschillende elementen zoals gips, cement, kalk of marmerstof. Dit wordt samen met andere ingrediënten zoals pigmenten, lijmen en natuurlijke harsen gebruikt om binnenmuren of plafonds te bedekken of te pleisteren met een opeenvolging van lagen van verschillende diktes die uitharden. Daarna kunnen die worden gevernist om ze te beschermen. Door polijsten krijgen ze een zeer aantrekkelijke glans, vergelijkbaar in uiterlijk op natuurlijk marmer. In de meeste gevallen wordt stucwerk gebruikt om minder aantrekkelijke materialen te bedekken, zoals beton, blokken, bakstenen en adobe.

Venetiaanse stucwerk

De term stucwerk komt van het Italiaanse stucwerk, een vorm van afwerking of decoratie van muren en plafonds zowel binnen als buiten, op basis van verschillende materialen waarmee verschillende texturen kunnen worden verkregen. Omdat het zo’n veelzijdig materiaal is, past het zich gemakkelijk aan elk type of stijl van constructie of tijdperk aan. Er zijn veel soorten stucwerk, maar de meest bekende is de Venetiaanse. Het is een coating die in het begin van de 15e eeuw is ontwikkeld in Venetië, Italië. De afwerking is vlak en glanzend als gepolijst marmer, met verschillende kleurtinten. Venetiaans stucwerk is elastisch, zeer resistent en gemakkelijk aan te brengen.

Leestip -> Verras je lief eens met een romantisch weekendje weg
Leestip -> Koh Samui is één van de populairste vakantie eilanden van Thailand