Cars & Tech #MNLK

Een workstation met industrial pc maken? 

2 Mins read

Heb je een workstation nodig dat krachtig en robuust is? Dan is een industriële pc wellicht de juiste optie voor jou. Industriële pc’s zijn ontworpen om de ontberingen van ruwe omgevingen te weerstaan, waardoor ze ideaal zijn voor gebruik in de productie of in het veld. Ze zijn vaak ook krachtiger dan traditionele desktop PC’s, waardoor ze perfect zijn voor taken die veel rekenkracht vereisen.

Wat is een industrial pc?

Een industrial pc is een computer die ontworpen is voor gebruik in industriële omgevingen. Dit betekent dat hij steviger en duurzamer is dan een gewone pc, en bestand is tegen extremere omstandigheden. Hij is ook vaak uitgerust met speciale eigenschappen die hem beter geschikt maken voor gebruik in een industriële omgeving, zoals een groter temperatuurbereik, een hogere schok- en vibratietolerantie en een betere EMI-bescherming. Bovendien hebben industriële pc’s meestal een langere levensduur dan hun consumenten tegenhangers. Dit maakt ze tot een verstandige investering voor elk bedrijf dat vertrouwt op computers om het werk gedaan te krijgen.

Verschillende soorten industrial pc’s

Als het gaat om industriële pc’s zijn er een paar verschillende typen waaruit je kunt kiezen. Het eerste type is de paneel-pc, die ontworpen is voor industriële toepassingen die veel gegevensinvoer en -uitvoer vereisen. Deze pc’s worden meestal gebruikt in fabrieken en magazijnen, en ze worden geleverd met een verscheidenheid aan functies die ze ideaal maken voor deze omgevingen. Het tweede type industriële pc is de box-pc, die compacter en robuuster is dan de paneel-pc. Deze pc’s worden vaak gebruikt in ruwe omgevingen, zoals bouwplaatsen buiten. Tenslotte zijn er touchscreen pc’s, die ontworpen zijn voor toepassingen die een hoge mate van nauwkeurigheid en precisie vereisen. Deze pc’s worden vaak gebruikt in medische en wetenschappelijke laboratoria en in fabrieken.

Een goede workstation bouwen met een industrial pc

Als je een geweldig werkstation wilt bouwen, zijn er een paar belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden. Een van de belangrijkste is het type PC dat je gaat gebruiken. Een industrial PC bijvoorbeeld is gebouwd om zware omgevingen te weerstaan en kan zwaardere taken aan dan een standaard PC. Ze zijn ook duurzamer, zodat je je geen zorgen hoeft te maken over schade door stof of vocht. Iets anders waar je op moet letten zijn je beeldschermen. Je moet ervoor zorgen dat ze de juiste grootte en resolutie hebben voor jouw behoeften. En als je met gevoelige gegevens werkt, wil je misschien investeren in een privacyscherm. Denk ten slotte aan de ergonomie. Een comfortabele stoel en goede verlichting kunnen helpen je lichaam minder te belasten en je productiviteit te verhogen. Met deze zaken in gedachten kun je een werkplek samenstellen die perfect aansluit bij jouw behoeften.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: