Cars & Tech #MNLK

Een Ziggo modem aansluiten doe je zelf

2 Mins read

De laatste generatie Ziggo modems zijn moderne all in one modules. De Ziggo modems combineren vier functies in één behuizing. Ten eerste de functie van modem zelf. Via de modem functie kun je daadwerkelijk het internet op. Ten tweede de WiFi functie. Het Ziggo modem bevat een dual band WiFi met ingebouwde antennes waarmee je in principe in je hele huis een goed WiFi signaal hebt. Ten derde de netwerk switch. Voor iedereen die een bedraad netwerk in huis heeft, is de ingebouwde netwerk switch een handige toevoeging. Ten vierde de good old telefoon. Via het Ziggo modem kun je ook met je conventionele huistelefoon bellen.

Het zelf aansluiten van een Ziggo modem

Het is niet zo moeilijk om je Ziggo modem zelf te installeren. Door het zelf te doen, heb je geen extra kosten voor een Ziggo monteur. Hoe pak je dit het beste aan?

Lees de instructie van te voren door

Het is niet zo verstandig om het modem, de adapter en alle kabeltjes uit de verpakking te scheuren en meteen aan de slag te gaan om het modem aan te sluiten. Je kunt beter eerst rustig de installatie handleiding lezen. Dan kun je ook meteen controleren of alle onderdelen die in de handleiding staan ook daadwerkelijk in de doos zitten.

Laat de doos en verpakkingen zoveel als mogelijk intact

Je gaat er natuurlijk niet vanuit, maar het kan gebeuren dat er toch iets niet in orde is met het Ziggo modem. Soms is een modem DOA. Dit betekent Death On Arrival en wil zoveel zeggen als dat het modem het niet doet als je hem de eerste keer aanzet. Als je in al je enthousiasme de doos kapot gescheurd hebt, moet je meer moeite doen om het modem terug te sturen.

Sluit het modem eerst even direct op je laptop aan

Hoewel de eerste installatie plug-and-play zou moeten zijn, is het verstandig om je modem eerst even direct via een netwerkkabel op je laptop aan te sluiten. Dan kun je via de website van de modem gemakkelijk je SSID en wachtwoord instellen en de basisconfiguratie van het modem doen. Als het misgaat, dan reset je het modem en begin je simpelweg opnieuw.

Houd rekening met de benodigde ruimte

Hoewel het Ziggo modem een wonder der techniek is, is het geen bijzonder compacte module. Kijk en meet dus van tevoren of je het modem wel kwijt kunt op de beoogde installatie locatie. Vergeet hierbij ook de kabeltjes niet. Met name de kabel met het internet signaal is behoorlijk stug en daar moet je qua ruimte rekening mee houden.

Hier kan je meer informatie lezen over het inloggen bij mijn Ziggo en over een Ziggo storing.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Hoe kun je een lichtschakelaar aansluiten?