The Online Lifestyle Magazine 

Drinks & Food #MNLK

Eenvoudige tips om je vlees niet te verbranden op de BBQ 

2 Mins read

Met het voorjaar in aantocht halen veel mannen de barbecue van zolder! Nu is het enkel nog wachten op een mooie lentedag. Je kunt alvast de nodige voorbereidingen treffen, wanneer je van plan bent om de komende tijd regelmatig de BBQ aan te steken. Denk bij de voorbereidingen aan vlees bestellen, het rooster van de barbecue nog eens goed schoonmaken en je inlezen op de wijze waarop je het vlees het beste kunt grillen. Het voorkomt dat het vlees aangebrand raakt! Overigens is er niets mis mee, wanneer het vlees een lichte zwarte streep bevat van het rooster waarop je deze grilt. Het maakt het vlees extra smaakvol! 

Tip: je kunt vlees bestellen bij een internet slager! Het voordeel hiervan is dat je de keuze hebt uit een breed scala aan soorten vlees en daarbij verzekerd bent van lekker vers vlees.

Laat iemand anders het vlees grillen

De makkelijkste manier om je vlees niet te laten verbranden op de barbecue is het laten grillen van vlees door een professional. Bij een familiefeest of bijvoorbeeld een feestje in de straat kan het de moeite waard zijn om iemand in te schakelen voor het bedienen van de barbecue. Er zijn diverse partijen die de mogelijkheid bieden om de barbecue voor je te bedienen, het vlees mee te nemen en te zorgen voor een aantal vegetarische opties. In de meeste gevallen neemt men zelfs een eigen BBQ mee. Wel zo makkelijk! 

Zorg dat het rooster goed ingevet is 
Wanneer je zelf aan de slag gaat met het grillen van vlees op de barbecue is het belangrijk dat je het rooster goed invet. Op deze manier verklein je de kans op het aanbranden van je stukken vlees aanzienlijk. Het invetten van het rooster doe je voordat je de barbecue aansteekt. Het voorkomt dat de olie in het vuur valt, met alle risico’s van dien. Gebruik een kwastje om het invetten van het rooster makkelijker te maken. 

Tip: kijk tussendoor of er stukjes vlees aan het rooster blijven plakken. Het kan een goede reden zijn om deze nogmaals in te vetten. 

Vlees braden

Laat de BBQ al even branden voor je start 
Tot slot is het verstandig om de barbecue al even flink te laten branden, alvorens je het eerste vlees op de grill legt. Het verkleint de kans op het aanbranden van je vlees. Leg het vlees op de grill als de kooltjes beginnen te smeulen. 

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Hoeveel gram vlees moet je per dag eten om spiermassa op te bouwen?
Lees ook: Jackfruit eten als vleesvervanger?

Related posts
More #MNLK

Heerlijk koken met de OFYR accessoires

2 Mins read
Met OFYR gaat er een nieuwe wereld van gezond outdoor koken en grillen voor je open. De OFYR is een barbecue, vuurschaal…
More #MNLK

Zo organiseer je de perfecte BBQ

2 Mins read
Het is weer de tijd van het jaar om de barbecue uit de schuur te halen. Je kunt een zwoele en warme…
Drinks & Food #MNLKMore #MNLK

Heerlijke recepten voor de Big Green Egg

2 Mins read
Laat de BBQ-chef in jou los met deze originele Green Egg recepten! Heb je jouw Green Egg gemist? Wil je weer heerlijk…