The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Eieren voor spiergroei, maar hoelang moet een ei koken?

1 Mins read

Heb je een eenvoudige en snelle proteïnesnack nodig voor je drukke en sportieve dagen? Ga je een gekookt ei bij je Caesar Salad doen? Wat ook je plannen zijn, je moeten exact weten hoe lang een ei gekookt moet worden. En wij kunnen jou helpen!

Stappenplan hoelang een ei moet koken

Gelijkmatig laten koken

In plaats van de eieren zo maar in kokend water te gooien, moet je ze samen met het water opwarmen. Dit staat toe dat ze geleidelijk en gelijkmatig gekookt worden. Als je de eieren bij kokend water gooit, dan gaan ze als het ware in ‘shock’ zijn. Het resultaat zal een ei zijn dat niet gelijkmatig gekookt is.

Eieren en fitness

Zo ga je te werk voor een hardgekookt ei:

1. Doe de eieren die je wil koken in een kookpan en vul deze met water totdat de eieren helemaal onder water staan. Het water mag gerust een paar centimeter boven de eieren komen.

2. Zet kookpan op het kookvuur en zet op een hoge stand. Breng aan de kook. Verwijder de pan van de kookplaat, dek ze af en laat de eieren zo staan gedurende 12 minuten.

3. Laat koud water over de eieren stromen of plaats in een ijsbad om af te koelen. Pel de eieren en geniet!

Sommigen houden van zacht

Wil je eieren die iets zachter gekookt zijn? Pak het dan zo aan:

Als je een zachtgekookt ei wil waarbij de dooier nog lichtjes lopend is, laat de eieren – nadat je de kookpan van de kookplaat haalde – dan staan gedurende 4 tot 5 minuten. Als je wil dat de dooier iets smeuïger en dus vaster is, laat ze dan staan gedurende ongeveer 6 minuten. 10 minuten is dan weer aangeraden voor een ietwat crèmige dooier.

Leestip: In deze 40 producten zitten onwijs veel eiwitten.

Related posts
Drinks & Food #MNLK

Waarom je vaker de keuze zou kunnen maken voor eiwitmaaltijden

1 Mins read
Hoewel eiwitten in de meeste voedingsmiddelen zitten die je elke dag consumeert, is het voor veel mensen een verkeerd begrepen onderdeel als…
Sport & Lifestyle #MNLK

De betekenis van voedingssupplementen bij sport

2 Mins read
Voedingssupplementen zijn al jaren populair. Voorstanders zeggen dat voedingssupplementen een “must” zijn, omdat onze moderne, bewerkte voeding niet voldoende stoffen meer bevat….
More #MNLK

Handig: 3 manieren om te zien of een ei nog goed is

2 Mins read
Soms heb je een doosje eieren in de koelkast staan waarvan je niet zeker weet of ze nog goed zijn. Weggooien is…