The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

Eigen bedrijf? Op deze manieren kun je klanten laten betalen!

2 Mins read

Als je een eigen bedrijf hebt, is de kans groot dat je producten of diensten verkoopt. Met name als je werkt binnen de consumentenmarkt, heb je vaak met betalingen te maken. Zorg dan ook dat je klanten veilig en snel bij je kunnen betalen – of dit nu in de fysieke wereld of online is. Dít zijn de bekendste betaalmogelijkheden!

Pinautomaat

Voer je je werk uit op locatie? Of je nu timmerman of kledingverkoper bent: je hebt tegenwoordig baat bij een pinautomaat. Je kunt er zelfs vanuit gaan dat dit van je wordt verwacht. Lang niet iedereen heeft immers contant geld bij zich. Met een mobiele pinautomaat kun je je klanten eenvoudig laten afrekenen. Een simkaart met databundel is inbegrepen, zodat het pinautomaat overal werkt. Of mensen nu willen pinnen of contactloos willen betalen: dit is tegenwoordig allemaal mogelijk. Op moderne pinautomaten zitten namelijk beide betaalopties inbegrepen. Denk ook na over het ideale apparaat. Van een compact pinapparaat tot een wat groter apparaat met bonprinter: bepaal wat het handigst is in gebruik. En zorg dat je je pinapparaat altijd meebrengt.

Online betaalsysteem

Vandaag de dag worden natuurlijk steeds meer spullen en diensten online verkocht. Is dit ook het geval binnen jouw onderneming? Zet dan een online betaalsysteem op, dat je koppelt aan je webshop. Zo kunnen je klanten 24/7 producten kopen in jouw online winkel – dat is wel zo ideaal. Open een gratis webshopwaarin je een betaalsysteem op eenvoudige wijze kunt integreren. Op die manier kun je direct je bestellingen en voorraad beheren. En het inrichten van een fraaie website is eenvoudiger dan je wellicht denkt. Als je er maar even de tijd voor neemt!

Contant betalen

Betalingen via een pinautomaat en online betalingen via een webshop zijn de makkelijkste manieren van betalen voor jou als ondernemer. De bijbehorende administratie wordt immers al deels automatisch bijgehouden en de gegevens worden genoteerd. Maar je hebt meer om aan te denken. Natuurlijk is het ook nog altijd mogelijk voor klanten om contant te betalen, mocht je op locatie werken. Met name mensen van een wat oudere generatie kiezen hier nog vaak voor. Zorg daarom altijd dat je wisselgeld kunt geven, mocht iemand contant willen betalen. Al kiezen ook steeds meer ondernemers ervoor om enkel digitale betalingen aan te nemen – maar dan moet je hier wel duidelijk over communiceren. Kies je nog wel voor contant? Houd contante betalingen goed bij in je administratie, om dit later weer aan te kunnen geven.

Geld over laten schrijven

Een meer handmatige manier van betalen? Laat je klanten geld overschrijven. Stuur bijvoorbeeld een factuur, of geef je bankrekeningnummer door. Een minder officiële manier is het sturen van een betaalverzoek, wat praktisch kan zijn om een betaling snel af te ronden. Met een betaalverzoek kun je ook kiezen voor mobiel betalen, waarbij je met bijvoorbeeld een QR-code de klant direct kan laten afrekenen. En dat is handig, want zo hoef je niet achter je geld aan te gaan!

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook:

Related posts
More #MNLK

Ondernemer? Deze verzekeringen kunnen niet missen!

2 Mins read
Als ondernemer loop je bepaalde risico’s. Je kunt je indekken tegen deze risico’s door jezelf en je bedrijf te verzekeren. Helaas zijn…
More #MNLK

Waarom een socialemedia strategie voor adverteren

3 Mins read
Sociale media vormen een cruciaal onderdeel van het moderne leven. En omdat bedrijven afhankelijk zijn van klanten om succesvol te zijn, kunnen…
Business & Luxury #MNLK

Dit kun je leren van een cursus time management

2 Mins read
Ben je aan het kijken naar een cursus time management? Dan moet je goed weten wat jou allemaal te wachten staat. Het…