Business & Luxury #MNLK

Eigen dropshipping website beginnen? Hier moet je op letten

2 Mins read

Van plan om een dropshipping winkel te starten omdat je niet alle logistieke kosten en opslag wilt hebben? Bij dropshipping verkoop je producten van derden zonder ze daadwerkelijk op voorraad te hebben, dit kan een behoorlijke hoeveelheid werk en kosten besparen. In plaats daarvan stuurt de leverancier/partner de producten rechtstreeks naar de consument of bedrijf. Als je geïnteresseerd bent in het starten van een dropshipping website, zijn er enkele belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden, hieronder lees je 7 punten.

Dropshipping

7 tips waar je rekening mee moet houden bij dropshipping

  • Welke producten ga je aanbieden, maak een selectie. Het kiezen van de juiste producten om te verkopen is een cruciale stap bij het opzetten van een dropshipping website. Je wilt producten selecteren die in trek zijn bij jouw doelgroep en die een redelijke winstmarge hebben, maar wat is die redelijke winstmarge precies, wat wil je bereiken? Doe uitgebreid marktonderzoek om te bepalen welke producten populair zijn en welke concurrentie er is. Kies ook producten waarvan de leveranciers betrouwbaar zijn en de kwaliteit consistent is.
  • Ga op zoek naar betrouwbare leveranciers: De keuze van betrouwbare leveranciers is essentieel bij dropshipping. Je wilt samenwerken met leveranciers die de producten op tijd leveren, goede klantenservice bieden en producten van goede kwaliteit leveren. Beoordeel en controleer de reputatie van de leverancier/partner, lees bijvoorbeeld reviews en vraag om samples om de kwaliteit van de producten te controleren voordat je met hen in zee gaat. Daarnaast zou het verstandig kunnen zijn om bestellingen te plaatsen bij de partijen waar je zaken mee wilt gaan doen zodat je het proces kunt beoordelen.

Shopify

  • Bepaal het juiste E-commerce platform: Kies het juiste e-commerce platform om je dropshipping website op te bouwen. Er zijn verschillende platforms beschikbaar, zoals Shopify, WooCommerce, en BigCommerce, die speciale functies hebben voor dropshipping. Kies een platform dat gebruiksvriendelijk is, de mogelijkheid heeft om te integreren met dropshipping apps en de gewenste betalingsgateways ondersteunt. Daarnaast kan het verstandig zijn om de technische aspecten te bekijken i.v.m. snelheid van de webshop.
  • Marketing en ga aan de slag met branding: Net als bij elke andere online winkel, is marketing en branding van groot belang voor het succes van je dropshipping website. Zorg voor een aantrekkelijk ontwerp en een duidelijke merkidentiteit voor je website. Investeer in online marketingkanalen zoals sociale media, zoekmachineoptimalisatie (SEO) en betaalde advertenties om je website onder de aandacht van potentiële klanten te brengen. Ga bijvoorbeeld een samenwerking aan met een SEO marketing bureau of een fullservice marketing bureau.

Klantenservice

  • Klantenservice (uitbesteden of zelf doen): Hoewel je niet verantwoordelijk bent voor de logistiek en verzending van producten bij dropshipping, is klantenservice nog steeds een belangrijk aspect van je business. Zorg voor goede communicatie met je klanten, beantwoord vragen en los eventuele problemen snel op. Een goede klantenservice kan bijdragen aan positieve recensies en herhaalaankopen. Je zou kunnen kijken naar een partij die hierin gespecialiseerd is zodat je het kunt uitbesteden indien haalbaar qua marges.
  • Opvolgen van bestellingen: Omdat je afhankelijk bent van leveranciers om de producten te verzenden, is het van groot belang om de bestellingen goed op te volgen. Zorg ervoor dat je een goed systeem hebt om bestellingen te plaatsen bij je leveranciers en om de verzendingen te volgen. Maak geregeld contact met je leveranciers om ervoor te zorgen dat alles soepel verloopt. Indien mogelijk kan het interessant zijn om een koppeling te leggen middels een API.
  • Marges en de winstgevendheid: Houd goed rekening met je marges en winstgevendheid, probeer het geregeld te monitoren.

Wij hopen dat deze tips je kunnen helpen om een succesvolle dropshipping business te creëren.

Lees meer:

Feedback: info@mnlk.nl

Related posts
More #MNLK

Dropshipping van producten: de voor- en nadelen

1 Mins read
Veel beginnende webwinkeliers doen aan dropshopping omdat er diverse voordelen aan zitten, zoals het niet zelf houden van een voorraad. Ook zijn…
More #MNLK

Start eenvoudig een onlineshop met dropshippingleveranciers

1 Mins read
Stel je wil een webwinkel beginnen, maar je hebt geen ruimte voor een magazijn. Zet dan je plannen vooral niet in de…