The Online Lifestyle Magazine For Him

Relax & Travel #MNLK

Eilandhoppen in Thailand kan zorgen voor een onvergetelijke ervaring

2 Mins read

Thailand is bij uitstek geschikt voor het eilandhoppen. Het mooie van eilandhoppen is dan je met een boot van de ene wereld in de andere vaart. Je valt daardoor van de ene verbazing in de andere. Thailand heeft zeer veel eilanden dus hier is het eilandhoppen zeer goed mogelijk. Tussen de eilanden varen een groot aantal boten van verschillende maatschappijen. Tegenwoordig hebben de speedboten de krakende ferry’s vervangen. Dat is alleen maar goed om ongelukken te voorkomen. De meeste boten varen in Thailand vanuit de haven van Pakbara. Je kan de tickets kopen bij de reisbureautjes langs de pier. Een enkele reis voor een boottocht kost gemiddeld 6 á 10 euro.

Met een speedboot eilandhoppen in Thailand

De speedboten waarmee tegenwoordig wordt gevaren hebben maar weinig plaats mogelijkheden. Daarom is het verstandig om het kaartje eerder te boeken om er zeker van te zijn dat u op de bewuste dag mee kan varen. Je kan ook bij de reisbureaus in Bangkok reserveren.

Langere tochten

Er zijn ook langere tochten. Een populaire route is van het eiland Langkawi in Maleisië helemaal naar Phuket. De schepen hebben hierbij verschillende stopplaatsen. Zo stoppen ze in Koh Lipe, Koh Lanta en Koh PhiPhi. PhiPhi, wat een prachtige natuurschoon heeft, is vooral ook bekend geworden door de film The Beach.

Thailand eilandhoppen

Wintermaanden

De wintermaanden zijn de beste maanden om op vakantie te gaan naar Thailand. Dit alles heeft met het weer te maken. Tijdens de wintermaanden is de temperatuur voor ons beter verdraagzaam en ook de luchtvochtigheid is dan niet te hoog. Vanaf november tot/met april varen over het algemeen de meeste boten. Omdat de speedboten van tegenwoordig nogal wat lawaai maken is het verstandig oordoppen mee te nemen.

Wanneer je last hebt van een gevoelige maag wordt het aangeraden om een pilletje tegen zeeziekte in te nemen. Je wordt vaak afgezet op een eiland, soms zelf nog in de branding. Daarom is het verstandig om een gemakkelijke trolley mee te nemen en geen schoenen met sokken te dragen. Op sommige plaatsen kan de boot niet dicht genoeg bij het strand komen. Dan wordt je met een longtailboot naar het eiland gebracht. Eilandhoppen op Thailand is een echte belevenis. Je valt van de ene verbazing in de andere. Het is iets wat je zeker moet doen als je in de gelegenheid bent.

 

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Reizen door Thailand is een ervaring die we niet snel meer vergeten

Related posts
Relax & Travel #MNLK

Reizen door Thailand is een ervaring die we niet snel meer vergeten

2 Mins read
Het is niet voor niets het land van de glimlach. In dit prachtige land vol natuur, tempels en schoonheid maak je kennis…
Relax & Travel #MNLK

Koh Samui is één van de populairste vakantie eilanden van Thailand

3 Mins read
En ligt ongeveer 500 km ten zuiden van Bangkok. Het is het derde grootste eiland van Thailand na Phuket en Ko Chang….
Relax & Travel #MNLK

5x populaire vakantiebestemmingen, waar gaat jouw voorkeur naar uit?

2 Mins read
Er is niets heerlijker dan een vakantie doorbrengen in het buitenland. De meeste mensen kiezen voor een warm land, met een vleugje…