The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Enkele verschillende soorten trouwpakken

2 Mins read

Trouwen is een van die gebeurtenissen in het leven die we ons voor altijd zullen herinneren. Het is vaak maar een of twee dagen, maar er zitten heel veel bijzondere momenten in. Voor velen is de trouwdag dan ook een van de belangrijkste momenten in hun leven, een moment waar ze jarenlang naar uitkijken en uitgebreid voor plannen. De een spendeert hierbij meer geld dan de ander. Echter begint het voor iedereen bij een heel belangrijk onderdeel: het trouwpak. Hieronder vind je de verschillende trouwpakken waar jij uit kunt kiezen voor een bruiloft.

Trouwpakken kiezen op basis van prijs

Er zijn honderden basissen waarop je jouw trouwkostuum kiest. Dit kan het materiaal zijn, de kleur, de stijl, maar natuurlijk ook de prijs. Gelukkig is er een breed aanbod aan merken en soorten waarbij zowel prijs, als stijl en kleur variëren. Zo is er voor iedere smaak en ieder budget een passende oplossing. Eigenlijk zijn alle soorten stijlen trouwpak in bijna alle prijsklassen verkrijgbaar. Of je nu kiest voor een rokkostuum of een doordraag-trouwkostuum.

Trouwpak rokkostuum

Het rokkostuum is het meest klassieke trouwkostuum en staat bekend om de kort gesneden voorkant van de jas en de lange sleep aan de achterzijde. Bij dit pak hoort ook altijd een zwart gilet, dat tussen het jasje en het overhemd gedragen wordt. Het rokkostuum is in verschillende maten en vormen te vinden, maar heeft altijd dezelfde stijl. Weinig bruidsparen kiezen dezer dagen nog voor een rokkostuum, dus het kan moeilijk zijn om een goede maat te vinden.

Trouwkostuum doordraag-kostuum

Het trouwkostuum doordraag-kostuum, is een van de meest populaire soorten pak op dit moment. Het is een casual doch net pak dat gedragen kan worden bij de officiële ceremonie, maar ook bij de feesten hierna. Een doordraag-kostuum bestaat meestal uit een nette broek met dito jasje. Hieronder wordt meestal een overhemd gedragen die wordt afgewerkt met een nette strik of stropdas. Een heel groot voordeel van dit trouwkostuum, is dat het niet alleen voor het huwelijk gebruikt hoeft te worden. Het is namelijk ook geschikt voor andere officiële gelegenheden! Dat maakt deze stijl ook budgettair interessant.

Pak op maat

Bij bovenstaande stijlen kies je voor een bestaand pak, waarvan je vervolgens de favoriete kleur en beste maat kiest. Je koopt een reeds geproduceerd product. In het geval van een professioneel pak op maat is dit anders. Hierbij laat je een pak op maat voor jou maken. Hierbij kies je de pasvorm, de kleur, de afwerking, de vormen, alles. Dit zorgt voor een uniek pak voor de bruiloft. Dit is een prachtige manier om de bruiloft nog specialer te maken. Uiteraard betaal je voor een pak op maat wel wat meer dan voor een reeds bestaand pak. Afhankelijk van hoe je het pak laat maken, kan deze ook nog gebruikt worden voor latere gelegenheden.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Je outfit afmaken? Dit zijn de essentials