The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

EV-bezitters besparen op laadkosten door thuiswerken

2 Mins read

Thuiswerken is door de covid-19-pandemie weer opnieuw uitgevonden. Wanneer er een golf aan komt zetten, wordt iedereen dringend verzocht om thuis te werken – voor sommigen een nachtmerrie, maar anderen kunnen er wel aan wennen. Thuiswerken, dat heeft immers zo zijn voordelen! Wist je bijvoorbeeld dat het goedkoper is om je auto thuis op te laden dan bij een publiek laadstation? In dit artikel lees je informatie over het flink besparen op het opladen van de auto wanneer je dit thuis gaat doen i.p.v. bij een publiek laadstation. Openbaar laden namelijk ook duurder, doordat dit voor bedrijven simpelweg een verdienmodel is. Er zit marge op de energie die je afneemt.

Flink besparen op het opladen van de auto!

Thuiswerken zorgt niet enkel voor een verandering van werkomgeving en je sociale contacten, maar het heeft ook invloed op je uitgaves. Kijk bijvoorbeeld eens naar EV-bezitters. Normaal gesproken laden ze wellicht hun auto op in de parkeergarage van hun kantoorgebouw of ze zetten de wagen onderweg aan de snellader als ze voor zaken wat verder weg moeten. Het is handig dat het kan, maar aangezien het veel goedkoper is om je auto thuis op te laden dan bij een publiek laadstation, kunnen thuiswerkende EV-bezitters flink wat besparen .

Thuis je auto opladen is een stuk goedkoper dan de auto aan een snellader zetten bij een benzinestation of een andere locatie. Iemand moet namelijk betalen voor die snellader en het stuk grond dat daarvoor nodig is en dat wordt in rekening gebracht, wanneer je aan het laden bent. Als je thuis de auto aansluit, heb je hier geen last van! Wek je je eigen stroom op met zonnepanelen? Dan zou het helemaal zonde zijn om je auto elders op te laden. Thuis doe je het immers gratis!

Nog veel meer voordeel

Er zijn nog veel meer voordelen van thuis opladen ten opzichte van snelladen, waardoor EV-bezitters die thuiswerken zich gelukkig mogen prijzen. Zo blijkt je auto aan de snellader zetten helemaal niet zo goed voor de accu te zijn. Zo zou volgens één deskundige de levensverwachting van de batterij zelfs gehalveerd kunnen worden, als je je EV altijd aan een snellader zet.

Een ander voordeel van thuis je auto opladen, is dat je nooit meer in de rij hoeft te staan! Je hebt je eigen privé-laadpaal en op je beurt wachten is er dus niet meer bij, tenzij je geld wilt verdienen aan je laadpaal en deze beschikbaar stelt voor openbaar gebruik. Als jouw laadpaal op een goed bereikbare locatie gevestigd is, kun er je op den duur aardig wat aan verdienen! Genoeg reden om thuis te werken dus!

Conclusie: thuiswerken is ideaal en opladen van de auto al helemaal!

Met al die voordelen hoeven EV-bezitters zich niet te haasten om weer terug te gaan naar kantoor. Thuis je auto laden is makkelijker, goedkoper en, als je zonnepanelen hebt, groener! Op deze manier gaat wordt het opladen van een auto een stuk goedkoper.

Wanneer je benieuwd bent naar wat een laadpaal precies gaat kosten thuis, bijvoorbeeld de installatiekosten en de prijs van de laadpaal zelf dan kan je hier bijvoorbeeld de kosten van een laadpaal vinden.

Leestip -> Wat kost een elektrische auto opladen nou eigenlijk?Dit zijn de meest zuinige auto’s ter wereld

Related posts
Cars & Tech #MNLK

Wat kost een Tesla?

1 Mins read
We weten inmiddels allemaal dat elektrisch rijden de toekomst is. Moesten we er een tiental jaar geleden nog erg aan wennen, inmiddels…
Cars & Tech #MNLK

Wat kost een elektrische auto opladen nou eigenlijk?

1 Mins read
Het uitrekenen van de brandstofprijs voor een benzineauto of voor een diesel is vrij eenvoudig. Maar het uitrekenen van de kosten van…
Cars & Tech #MNLK

De BMW Concept i4 - 100% elektrische Gran Coupé

1 Mins read
BMW gaat weer, zoals we we van hun gewend zijn, een fantastisch nieuw model op de markt brengen. Deze keer wordt het…