Business & Luxury #MNLK

Exclusieve wijnen; de vier grote B’s

1 Mins read

We houden van goede drank, in welke vorm dan ook. Een biertje in de kroeg met vrienden, een glas sterke drank op zijn tijd en zo nu en dan een goed glas wijn. Bij de laatste kun je gaan voor goedkopere wijn als je vooral een gezellige avond wil hebben, maar je kan natuurlijk ook kiezen voor een exclusieve wijn. Als je voor een exclusieve variant gaat zijn de vier B’s een aanrader. Dit zijn wat duurdere wijnen uit 4 verschillende streken die wereldberoemd zijn. Check ze hieronder!

4 exclusieve wijnen

Bourgogne

Het Franse Bourgogne is het terrein van de terroirs, wat wil zeggen dat je de bodem in de wijn kunt proeven. Je vindt in deze streek twee druiven, voor chardonnay en pinot noir (rode wijn). De wijnen uit dit gebied staan bekend als verfijnd en fluweel van structuur. En vooral heel lekker.

Bordeaux

Bordeaux komt uiteraard ook uit Frankrijk, maar daar houdt de vergelijking ook wel op. Ze maken hier vooral Cabernet-Sauvignon, Merlot en Cabernet-Franc. De Cabernet-Sauvignon is erg krachtig, met hout aroma’s en donker fruit. Merlot heeft juist een zacht karakter. In elk geval zijn de wijnen van uitstekende kwaliteit, en je kunt er qua smaak nog verschillende kanten op ook.

Barolo

Barolo is een Italiaanse wijnstreek, genoemd naar een dorpje in Piemonte. Barolo is wereldberoemd vanwege de rode wijn die wordt gemaakt van een moeilijke druif. Het maken van deze wijn is ingewikkeld en duurt lang, wat resulteert in de uitstekende kwaliteit. En ook in de hogere prijs natuurlijk, maar die is meer dan terecht. Let er wel op dat je gaat voor Barolo van goede kwaliteit, want er zit nogal wat verschil in. Het lekkerst is hij overigens als je hem een paar uur laat luchten in een karaf. Ondertussen lekker eten op tafel zetten en een heerlijke avond is gegarandeerd!

Brunello di Montalcino

De laatste van de vier B’s komt uit de gemeente Montalcino, gelegen in het mooie Toscane. De wijn die men hier maakt wordt gerekend tot de allerbeste ter wereld. Hij is stevig van smaak, met een karakteristieke kruidigheid. Voordat ze verkocht worden moeten ze eerst minimaal 4 jaar rijpen in een vat, en daarna nog 6 maanden in de fles. Ook deze wijn is overigens het lekkerst als je hem even in een karaf laat acclimatiseren.

Leestip -> De duurste wijn ter wereld
Leestip-> De duurste tequilla