The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Familiepark Mondo Verde, of ook wel Wereldtuinen Mondo Verde, is een thema-, attractie-, en dierenpark in Landgraaf

2 Mins read

Over een gebied van 25 hectare worden 15 verschillende wereldtuinen tentoon gespreid, vind je tal van attracties terug en enkele zeldzame dieren zoals de befaamde witte leeuw. Het park werd in 2002 geopend op de plek van een oude mijnterril en is het geesteskind van Jan Nonneman en Ger Van Ingen. In 2007 werd het park door de familie Van der Honing overgenomen die het vandaag de dag nog altijd in hun bezit hebben. Mondo Verde is vooral een uitje voor het hele gezin waar elke generatie wel iets naar zijn smaak terug kan vinden.

Over Mondo Verde

De kern van Mondo Verde wordt gevormd door de wereldtuinen. Een bezoekje aan het park is eigenlijk een echte wereldreis ondernemen richting diverse culturen. Zo is er een gigantische tropenhal van meer dan 4000 m² met allerlei tropische planten en watervallen. Daarnaast zijn de Italiaanse tuin met een rasechte Toscaanse heuveltop en de poort van Alcazar naar het voorbeeld van Sevilla echte must-sees. Mondo Verde brengt je via de wereldtuinen van China richting Australië tot de woestijn, verder door naar Rusland, Oostenrijk en Engeland om te eindigen in Portugal of waar je maar wilt. Elke tuin bestaat uit de typische elementen van de streek in kwestie en is zeker de moeite waard.

Naast de wereldtuinen zijn ook de dieren bij Mondo Verde zeer bekend. Het uithangbord is de zeldzame witte leeuw, maar dat is verre van de enige bijzondere soort uit het park. Zo vind je ook alpaca’s, tijgers, diverse soorten apen en zelfs kaaimannen terug. In de tropenhal vliegen diverse tropische vogels, leven er enkele apensoorten en vind je ook reptielen, water- en landschildpadden terug. Een grote fan van vogels? Dan is het vogelparadijs van Mondo Verde helemaal wat je zoekt. Met zijn 6000 m² heeft het park immers de tweede grootste vogelvolière van Europa. Ook het dierenpark is overigens in verschillende zones ingedeeld die elk hun eigen natuurlijke omgeving nabootsen. Zo vind je de bekende witte leeuw in de Afrikaanse zone en tal van woestijndieren in de woestijnzone.

Verschillende attracties

Tussen de wereldtuinen en de dieren door zijn er diverse attracties in Mondo Verde zoals een achtbaan, een waterbaan, een sky dive en een aantal speeltoestellen. Ter plekke zijn er verschillende restaurants en eetgelegenheden om een hapje te nuttigen. Heb je na een bezoekje aan Mondo Verde een favoriet dier? Dan is het mogelijk om dit dier gedurende 1 jaar te adopteren. Voor het adoptiebedrag krijg je een certificaat dat jij de adoptant bent en de garantie dat het bedrag integraal naar jouw dier gaat.

Korting Mondo Verde

Mondo Verde werkt met zomer- en winterprijzen. Tijdens de winterperiode betaalt een volwassene 18.5 euro, een kind 12 euro en seizoenskaarthouders 5 euro. Tijdens de zomerperiode betalen volwassenen 22.5 euro, kinderen 16 euro en seizoenskaarthouders 5 euro. Er is korting voor groepen en voor begeleiders van invalide personen. Tickets die online gekocht worden zijn goedkoper dan aan de balie en via verschillende websites vallen er mooie kortingen te scoren. Zo zijn er op vakantieveilingen altijd wel goede deals te doen voor de wakkere consument.

Adres en openingstijden

Het adres van familiepark Mondo Verde is Groene Wereld 10, 6372 PW Landgraaf. Tijdens de winter is het park elke dag open van 11:00 – 15:00 uur en op zondag van 10:00 – 17:00 uur. Tijdens de kerstvakantie worden elke dag de zondaguren gerespecteerd. In de zomerperiode van 3 maart tot 5 november is het park dagelijks van 10:00 – 18:00 geopend.

Bekijk de actuele openingstijden van het park op de website zelf.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Wist je dat Texel ook een eigen dierentuin heeft?
Leestip -> Ontdek het unieke Canada door je onder te dompelen in het natuurschoon