The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Fan van klassieke auto’s? Dan mag je een bezoek aan het Louwman Museum niet overslaan!

3 Mins read

Ben je een liefhebber van mooie en klassieke auto’s en krijg je het warm van oldtimers, Ferrari ’s en de geschiedenis van automobielen? Dan mag je een bezoek aan het Louwman Museum niet overslaan!

Pal naast de N44 van Leiden naar Den Haag ligt het Louwman Museum. Aan dit museum ga je niet zomaar voorbij, want het gigantisch en bijzonder vormgegeven complex zie je niet zomaar even over het hoofd. En niet alleen van buiten is dit museum mooi; binnen staan in de unieke sfeervolle ruimten bijzondere automobielen waar je U tegen zegt.

Eerder heette dit museum het Nationaal Automobiel Museum en de Louwman Collection. Het aanbod automobielen dat bijeengebracht is door twee generaties van de familie Louwman behoort tot de privécollectie van deze autoverzamelaars.

Het zijn dus eigenlijk privéauto’s die bijeengebracht zijn vanaf 1934 waar bezoekers een kijkje bij mogen nemen. Je treft er onder andere historische auto’s, koetsen en zelfs motorfietsen, maar ook hele bekende auto’s. Wat denk je bijvoorbeeld van Bugatti-automobielen, de Aston Martin uit de James Bond film en de Cadillac van Elvis Presley? Het Louwman museum is dagelijks geopend 10.00 uur tot 17.00 uur, behalve op maandag.

Ferrari

Interactieve game voor de kids

Niet alleen klassiekers of sportauto’s kom je in het Louwman Museum tegen, ook aan de kids is gedacht! Het museum gaat met de tijd mee en heeft speciaal voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 14 jaar een app ontwikkeld die een interactief spel is en ‘het Louwman Museum Mysterie’ heet.

Het vrij toegankelijke wifi-netwerk in het museum maakt het dan mogelijk dat kinderen tijdens hun bezoek allerlei vragen kunnen beantwoorden en filmpjes kunnen bekijken waarop eigenaar Louwman zelf verheldering geeft op enkele belangrijke auto’s uit de collectie van het museum. Spelenderwijs leren kinderen zo beetje bij beetje meer over de geschiedenis van de automobiel.

Het adres

Een bijzondere en unieke collectie van de auto-importeur Louwman. Die vind je in het Louman museum. Deze Nederlander heeft een passie voor van alles wat te maken heeft met automobielen en laat het publiek hiervan meegenieten. Je leert in dit museum gigantisch veel over de ontwikkeling van de automobielen sinds de eerste werd gebouwd. Dit was in 1886, dus je begrijpt dat er veel te ontdekken valt in het Louwman museum. Het adres en andere handige weetjes wat betreft de bereikbaarheid van dit museum:

– Het adres:
Leidsestraatweg 57
2594 BB Den Haag
– Op de website van het museum zelf kun je de route vinden. Ook een eigen navigatie wijst je uiteraard prima de weg. Op de website staan ook een aantal routebeschrijvingen vanuit de verschillende richtingen.
– Ideaal is dat het museum een eigen parkeergelegenheid voor de bezoekers heeft. Dit scheelt veel zoekwerk en lange afstanden lopen is ook niet nodig.
– Er zijn 170 plekken op de parkeerplaats en op een gemiddelde dag is dat zeker genoeg voor het bezoekersaantal.
– Een dag parkeren op dit parkeerterrein kost €6,- per auto.
– Uiteraard hebben auto’s met een geschiedenis een streepje voor bij het Louwman museum. Is jouw auto ouder dan 40 jaar, dan parkeer je gratis en heb je zelfs recht op een aparte parkeerplek. Deze vind je op het voorplein bij de hoofdingang. Je komt hier met je auto door over het voetpad voor het museum langs te rijden.
– Ook met het openbaar vervoer is het museum uitstekend te bereiken. Direct bij het museum vind je halte Louwman en daar stoppen de bussen 90, 385 en 386. Overdag stopt er bij deze halte wel 5 keer per uur een bus. Met 3 minuten lopen ben je dan bij de ingang van het museum.
– Wil je met het openbaar vervoer naar station Den Haag, reken dan op een reistijd van zo’n 8 minuten.

De openingstijden van het Louwman Museum

Het Louwman Museum is van dinsdag tot en met zondag van 10:00 tot 17:00 uur geopend. Een overzicht van de openingstijden gedurende feestdagen is als volgt:

– Eerste en tweede paasdag 10:00 – 17:00 uur
– Koningsdag gesloten
– Hemelvaart 10:00 – 17:00 uur
– Eerste en tweede pinksterdag 10:00 – 17:00 uur
– Prinsjesdag 10:00 – 17:00 uur
– Kerstavond (24 december) 10:00 – 16:00 uur
– Eerste kerstdag gesloten
– Tweede kerstdag 10:00 – 17:00 uur
– Oudjaarsdag 10:00 – 16:00 uur
– Nieuwjaarsdag gesloten

Op maandagen is het Louwman Museum gesloten, maar er zijn regelmatig uitzonderingen. Voor een overzicht van afwijkende openingstijden kun je een kijkje nemen op de website van het museum. Hier vind je eveneens informatie omtrent tijdelijke exposities.

House of Lords en de museumshop

In het museum is een winkel gevestigd waar je leuke auto gerelateerde, originele cadeaus kunt vinden. Denk hierbij aan schaalmodellen van de voertuigen. Dit soort bijzondere artikelen zijn leuk om weg te geven, maar ook leuk om zelf te houden als aandenken. Als je tijdens een dagje in het museum in Den Haag wilt genieten van een hoogwaardige maaltijd, dan kun je terecht in het restaurant. House of Lords is de cateraar die het eten rond het middaguur verzorgt. Ambachtelijke kwaliteit staat hoog bij hen in het vaandel. De openingstijden van het restaurant zijn gelijk aan die van het Louwman Museum. Vanaf 11:30 uur wordt er lunch geserveerd.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Misschien wel de meest iconische auto: De Ferrari 250 GTO
Leestip -> Ga aan de slag met de Ferrari configurator