The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

De ultieme Ferrari Monza SP

2 Mins read

Met de Ferrari Monza SP1 en de Ferrari Monza SP2 heeft de Italiaanse sportwagenfabrikant twee uitzonderlijke “sterke paarden” op de markt gebracht. Beide Ferrari’s zijn geïnspireerd op de legendarische 750 Monza en 860 Monza racewagens. Ze werden speciaal gebouwd voor gepassioneerde klanten en verzamelaars. Net als de twee Ferrari legendes uit de jaren vijftig kwamen ook de twee Ferrari Monza SP1 en Ferrari Monza SP2 op de markt als een- en tweepersoonsmodel.

Een nieuwe designlijn voor de Ferrari Monza SP

De twee speciale modellen zijn ontworpen volgens Ferrari’s nieuwe “Icona”-designlijn, die het stijlbepalende ontwerp van de jaren 50 combineert met de moderne technologie van vandaag. De V12 motoren van deze voertuigen trekken 810 pk uit 6,5 liter cilinderinhoud. Na maar twee seconden springt de naald van de snelheidsmeter 100 km/u. 200 km/u worden bereikt na 7,89 seconden.

De topsnelheid van de twee sportwagens is volgens Ferrari meer dan 300 km/u. De buitengewone prestaties zijn niet alleen te danken aan het vermogen, maar ook aan de gunstige aerodynamica en het lage gewicht: Dankzij een carrosserie van koolstofvezel weegt de Ferrari Monza Sp maar 1500 kilogram.

Exclusief uiterlijk

De wielkasten zijn versierd met naar boven uitstekende spatborden. De achterzijde van de super sportwagen wordt doorkruist door een lichtband en een diffusor met vier uitlaatpijpen. De SP1 is ontworpen als een compromisloze eenzitter. De chauffeur zit in een monocoque. Achter hem is een grote luchtkoepel gebouwd.

De plaats van de bijrijder is vervangen door een cover. Zonder windscherm of windbescherming ben je volledig blootgesteld aan de wind. Alleen het “virtuele windscherm” dat in de kuip voor het instrumentenpaneel en het stuurwiel is geïntegreerd, zorgt ervoor dat een deel van de luchtstroom afwijkt.

Meer specs en natuurlijk de prijs…

De Ferrari Monza SP2 is net zo puristisch en onderscheidt zich van de eenzitter door twee luchtkoepels. Ook hier waait de wind bijna onbeschermd om de oren van de bestuurder. Alleen de passagier geniet een beetje bescherming door een klein windscherm. Degenen die tot de selecte groep van kopers van de twee speciale modellen horen, zullen zich daardoor niet laten afschrikken.

Wie het echter te tochtig vindt, kan zich in stijl kleden en terugvallen op een raceoverall, jersey, helm, handschoenen en sjaal, die exclusief voor de chauffeurs van de Ferrari Monza SP1 ontworpen zijn. Voor al die exclusiviteit moet je wel een slordige 2.900.000 euro op tafel leggen.

Leestip -> De Ferrari F40
Leestip -> De Ferrari 250 GTO

Related posts
Cars & Tech #MNLK

Misschien wel de meest iconische auto: De Ferrari 250 GTO

1 Mins read
Het is misschien wel het mooiste en bekendste automerk van de wereld: Ferrari. De klassieke rode kleur in de auto draagt geeft…
Cars & Tech #MNLK

De Ferrari F40!

2 Mins read
Als je het over echte iconische auto’s hebt, dan mag Ferrari niet in het lijstje ontbreken. Ferrari is sterk in het bouwen…