The Online Lifestyle Magazine For Him

Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLKSoul #MNLK

Fika: het Zweedse geheim voor meer focus, productiviteit en minder stress!

1 Mins read

Fika? Wat is dat nou weer, hoor ik je zeggen. Het is een simpel doch briljant concept afkomstig van onze productieve buren uit het hoge noorden. Fika, wat kortweg vertaalt kan worden naar ‘een koffiepauze’, zorgt voor meer focus, productiviteit en minder stress!

Even een bakkie doen?

Even fika doen?

De Zweedse traditie is alom bekend onder de bevolking en is al heel wat decennia een begrip, zelfs onder de drukste zakenlieden. Ook zij nemen wanneer het nodig is een welverdiende fika. Een fika kun je zien als een koffiepauze, maar dan wel met meer focus op ontspanning. Een momentje op de dag even helemaal losstaan van alle stress en drukte.

Een fika wordt vaak vergezeld met koffie, thee, een smoothie, een gezonde lunch, een taartje en een goed gesprek. Zweedse bedrijven hebben 2 tot 3 fika’s ingelast per werkdag, en ook in hun vrije tijd zweren ze bij meerdere fika’s per dag.

Even los van scherm en stress

De Zweden blijken de minst gestresste mensen ter wereld te zijn. Mensen worden blijkbaar aanzienlijk productiever als ze even volledig losgekoppeld zijn. Laat dus vooral je smartphone liggen tijdens een fika en connect met je medemens!


Bron: NRC & Workjuice.

Related posts
Relax & Travel #MNLK

De Stuga: een authentiek verblijf in Zweden

2 Mins read
Zweden is de aangewezen plek voor zowel een rustige als een actieve vakantie. Het weelderig groene land biedt de prachtigste aangezichten, de…
Mind & Soul #MNLK

De symptomen van een burn-out

1 Mins read
Soms kan het leven ineens zwaarder aanvoelen; je hebt problemen op je werk, er is iets vervelends gebeurt of je krijgt niet…
Mind & Soul #MNLK

Oefeningen om stress ter verminderen

1 Mins read
Heb je last van stress? Dit is een teken van je lichaam dat je even een stapje terug moet doen. De volgende…