The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLKSoul #MNLK

Fika: het Zweedse geheim voor meer focus, productiviteit en minder stress!

1 Mins read

Fika? Wat is dat nou weer, hoor ik je zeggen. Het is een simpel doch briljant concept afkomstig van onze productieve buren uit het hoge noorden. Fika, wat kortweg vertaalt kan worden naar ‘een koffiepauze’, zorgt voor meer focus, productiviteit en minder stress!

Even een bakkie doen?

Even fika doen?

De Zweedse traditie is alom bekend onder de bevolking en is al heel wat decennia een begrip, zelfs onder de drukste zakenlieden. Ook zij nemen wanneer het nodig is een welverdiende fika. Een fika kun je zien als een koffiepauze, maar dan wel met meer focus op ontspanning. Een momentje op de dag even helemaal losstaan van alle stress en drukte.

Een fika wordt vaak vergezeld met koffie, thee, een smoothie, een gezonde lunch, een taartje en een goed gesprek. Zweedse bedrijven hebben 2 tot 3 fika’s ingelast per werkdag, en ook in hun vrije tijd zweren ze bij meerdere fika’s per dag.

Even los van scherm en stress

De Zweden blijken de minst gestresste mensen ter wereld te zijn. Mensen worden blijkbaar aanzienlijk productiever als ze even volledig losgekoppeld zijn. Laat dus vooral je smartphone liggen tijdens een fika en connect met je medemens!


Bron: NRC & Workjuice.

Related posts
More #MNLK

Nog een paar tips om misschien nog wat beter te kunnen slapen

2 Mins read
Slapen… We doen het allemaal. De een wat meer dan de ander. De een heeft er meer moeite mee en ligt halve…
More #MNLK

Alles over de grote verscheidenheid aan banen

2 Mins read
Weet jij al wat je later wilt worden? Of ben je daadwerkelijk geworden wat je als kind altijd al wilde worden? Misschien…
Relax & Travel #MNLK

Als je van meren houdt, dan zit je zeker goed in Zweden

1 Mins read
Er zijn namelijk vele duizenden meren te vinden in dit Scandinavische land vol wonderen. Als je een echt bijzondere beleving wilt voor…