The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Heb jij deze vier films met Sir Philip Anthony Hopkins gezien?

2 Mins read

Op de laatste dag van het jaar 1937 wordt Philip Anthony Hopkins geboren in Margam, Wales. De beste man is ondertussen dus al 82 jaar oud, maar nog steeds kan hij het acteren niet laten. Na het afronden van zijn studie aan de Royal Welsh College of Music & Drama staat hij eerst een aantal jaren op de planken, maar het witte doek heeft een onmiskenbare aantrekkingskracht op hem. IMDB is het vast niet op alle punten met ons eens, maar dit zijn volgens ons de vier beste films met Anthony Hopkins.

4 films van Sir Philip Anthony Hopkins

1. The Silence of the Lambs

Er bestaat een grote kans dat zodra je denkt aan Anthony Hopkins, je hem voor je ziet in de rol van de angstaanjagende kannibaal Hannibal Lecter. Lecter zorgde ervoor dat Hopkins in een klap bekend werd bij het grote publiek. En dat terwijl hij in deze film, waarvoor hij een Academy Award ontving, maar krap zestien minuten te zien is. Hopkins kroop nogmaals in de huid van de seriemoordenaar voor de films Hannibal (2001) en Red Dragon (2002).

2. Fracture

Hopkins speelt in deze film Ted Crawford, een oudere man die getrouwd is met een jong blaadje. Wanneer hij erachter komt dat zijn vrouw vreemdgaat, besluit hij dit niet over zijn kant te laten gaan en pleegt hij de perfecte moord. Althans, dat denkt hij, maar de ambitieuze officier van justitie Willy Beachum (Ryan Gosling) probeert met man en macht te bewijzen dat Crawford wel degelijk schuldig is. Vertoont de perfecte moord toch wat scheurtjes?

3. Instinct

We treffen antropoloog Ethan Powell, gespeeld door Hopkins, in een gevangenis voor gevaarlijke criminelen, nadat hij drie mensen heeft vermoord. Theo Caulder (Cuba Gooding Jr.) is een jonge psychiater die erachter probeert te komen wat Powell tot deze gruwelijke daad gedreven heeft.

4. Amistad

Dit door Steven Spielberg geregisseerde waargebeurde drama vertelt het verhaal van slaven op het schip La Amistad. De slaven slagen erin het schip over te nemen en willen koers zetten naar hun vaderland. Door misleiding belanden ze in de Verenigde Staten waarna een rechtszaak volgt. Anthony Hopkins ontving een Acadamy Award voor beste bijrolspeler.

Vanaf donderdag 26 november 2020 is de nieuwste film van Anthony Hopkins, The Father, in de bioscoop te zien.

Lees ook: Hoe de Videoland app downloaden? & 6 films van Morgan Freeman die je gezien moet hebben volgens ons