The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

De beste films van Marlon Brando volgens MNLK

2 Mins read

Marlon Brando is één van de grootste namen in de Hollywood geschiedenis. De Oscar-winnende acteur verrukte zijn fans met zijn ‘method acting’ optredens. Tevens verbaasde hij een ieder vanwege de minachting voor zijn beroep, gekenmerkt door steeds bizarder gedrag op de set en daarbuiten. Toch blijven verschillende van zijn films klassiekers ondanks zijn vele ups en downs in zijn carrière.

De beste Marlon Brando films volgens onze redactie zijn:

The Godfather

The Godfather draait om Don Vito Corleone (Brando), de ouder wordende leider van een misdaadsyndicaat die de macht moet overdragen aan zijn onwillige zoon, Michael (Al Pacino). Terwijl Michael langzaam de ware aard van zijn bloed leert, wordt zijn idealisme langzaam afgebroken. Brando transformeerde zichzelf op een beroemde manier door middel van make-up en method acting om de rol van Don te spelen. Hiermee creëerde hij een vaak geïmiteerd personage dat in de hoofden van kijkers blijft hangen.

On the waterfront

Brando liet in deze film voor het eerst ‘method acting’ zien. Dit veranderde voortaan totaal de manier van acteren naar een meer naturalistische benadering. De beroemdste scène, als zijn oudere broer een pistool op hem heeft richt op de achterbank van een taxi, behoudt zijn kracht ondanks talloze imitaties (waaronder Robert De Niro in “Raging Bull”). De film won vele Oscars waaronder regisseur, acteur, vrouwelijke bijrol (Eva Marie Saint) en scenario (Budd Schulberg).

A streetcar named desire

Is er een sexier scène in de filmgeschiedenis dan die waarin Brando, doordrenkt van zweet en gekleed in een gescheurd T-shirt, zijn vrouw in zijn armen wenkt door te schreeuwen “Hey Stella!”? Regisseur Kazan vult het scherm met zoveel hitte dat je achteraf misschien wel een douche nodig hebt.

Last tango in Paris

Een Amerikaan van middelbare leeftijd (Brando), woont in Parijs en rouwt om de dood van zijn vrouw. Hij gaat een affaire aan met een jongere Parijse vrouw (Schneider) die op het punt staat te trouwen met een saaie jonge man. Hoewel de film het best wordt herinnerd vanwege de expliciete seksscènes, bevat het ook een aantal van de meest doordringende werken van Brando, met name een scène waarin hij het lichaam van zijn overleden vrouw confronteert.

Check ook: De vijf leukste films met Bradley Cooper in de hoofdrol volgens onze redactie & 4 Heath Ledger films die je gezien moet hebben