The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Drie films van Sean Penn die je gezien moet hebben

2 Mins read

Tweevoudig Oscarwinnaar Sean Penn heeft op een aantal gebieden in Hollywood uitgeblonken, waaronder acteren, schrijven en regisseren. Maar het is zijn carrière als acteur die hem de meeste lof heeft bezorgd. Laat je in dit artikel verrassen door de drie beste films van hem volgens onze redactie.

Dit zijn de beste drie films van Sean Penn volgens MNLK

1- Milk (2008)

Geregisseerd door Gus Van Sant. Met Sean Penn, Emile Hirsch, Josh Brolin, Diego Luna, James Franco, Alison Pill, Victor Garber, Denis O’Hare, Joseph Cross.

Penn belichaamt volledig Harvey Milk, deze baanbrekende rechtenactivist schreef geschiedenis als de eerste openlijk homoseksuele gekozen functionaris in Californië. Zijn leven werd hierna op tragische wijze beeindigd door collega-politicus Dan Brown (Josh Brolin). Het is een verbluffende film, een biografische drama van Gus Van Sant. De film bezorgde Penn zijn tweede Oscar voor beste acteur, het won de prijs voor het scenario van Dustin Lance Black en kreeg nog zes nominaties, waaronder die voor Beste Film.

2- Dead man walking (1995)

Geschreven en geregisseerd door Tim Robbins. Met Susan Sarandon, Sean Penn, Robert Prosky, Raymond J. Barry, R. Lee Ermey, Scott Wilson.

Tim Robbins ‘Dead Man Walking’ is een verbluffend krachtig werk van filmisch activisme en vormt waarschijnlijk het meest overtuigende protest tegen de doodstraf ooit in een film. Het is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en toont Susan Sarandon als zuster Helen Prejean, een non die een speciale band opbouwt met ter dood veroordeelde Matthew Poncelet (Penn).

Hij werd opgesloten voor een gewelddadige moord, maar heeft hij het wel gedaan? Robbins kiest nooit partij in de film, maar presenteren het verhaal eerlijk en objectief, tot aan de vernietigende conclusie. Sarandon won de Oscar als beste cctrice, terwijl Penn zijn eerste nominatie verdiende als beste acteur.

3. Mystic River (2003)

Geregisseerd door Clint Eastwood. Geschreven door Brian Helgeland, gebaseerd op de roman van Dennis Lehane. Met Sean Penn, Tim Robbins, Kevin Bacon, Laurence Fishburne, Marcia Gay Harden, Laura Linney.

Penn won zijn eerste Oscar als beste acteur voor het gedegen onderzoek van Clint Eastwood naar hoe wonden uit zijn kindertijd plaats maken voor pijn bij volwassenen. Gebaseerd op een roman van Dennis Lehane, draait de film om drie vrienden: Jimmy Marcus (Penn), een ex-gevangene; Dave Boyle (Tim Robbins), een arbeider en Sean Devine (Kevin Bacon), een rechercheur bij de politie. Als jonge jongens werd hun onschuld verbrijzeld toen Dave werd ontvoerd door twee mannen die zich voordeden als politieagenten.

Jaren later wordt hun band verder op de proef gesteld wanneer Jimmy’s dochter (Emmy Rossum) wordt vermoord, en Dave een verdachte is in het onderzoek dat wordt geleid door Sean en zijn partner (Laurence Fishburne).

Check ook -> Ontmoet Resident Evil Village, nieuwe game voor PS5, Xbox Series X en PC & De vijf beste films met Al Pacino volgens onze redactie

Related posts
Relax & Travel #MNLK

10 films van Robert De Niro die je gezien moet hebben

2 Mins read
Waarschijnlijk één van de grootste acteurs aller tijde in Hollywood is Robert De Niro. Als je alle iconische films zou tellen waarin…
Relax & Travel #MNLK

Deze films met Sandra Bullock moet je gezien hebben

2 Mins read
We kennen haar allemaal van haar legendarische rol in de ‘Miss congeniality’-films. Toch is Sandra Bullock meer dan enkel de vertolking van…
More #MNLK

5 beste films van Clint Eastwood volgens MNLK

2 Mins read
Geen enkele andere acteur heeft een carrière gehad zoals die van Clint Eastwood, en waarschijnlijk zal niemand anders zal dat ooit herhalen….