Filosoof en psychonaut Alan Watts legt uit je hoe je kunt genieten van dit leven

De Brit Alan Watts – overleden in 1973 – was een filosoof, schrijver, spreker, anglicaans priester, hoogleraar en een ambassadeur voor psychedelische ontdekkingsreizen. En niet te vergeten een briljante man die het kunstje van het leven begrepen had.

Voor wie onbekend is met de term psychonaut, Wikipedia heeft hier het volgend over te zeggen; “Een psychonaut is iemand die op ontdekkingsreis gaat in het universum van de geest – een mentale reiziger. In de meest gebruikte zin van het woord verkent een psychonaut zijn geest door middel van of met behulp van psychoactieve stoffen.”.

Kortweg gezegd, Alan Watts is iemand die de realiteit in twijfel trekt. Hij schreef hierover – en uiteraard ook over filosofie, religie en zingeving – in maar liefst 25 boeken.

Of je nou wel of geen voorstander bent va psychedelische ontdekkingsreizen en diep doordrenkte filosofie, deze man begreep het leven op een ander niveau. Daar kun je sowieso iets van leren. Mocht je betoverd zijn door zijn woorden, blijf vooral door googlen en Youtuben. Voordat je het weet zit je (net als ik) ayahausca te drinken, magische truffels te vreten en LSD te likken… 😉

In deze onderstaande video gaat Alan dieper in op hoe je meer kunt genieten van dit complexe leven.

https://www.youtube.com/watch?v=GOoxOwjwHiE

Lees ook: AsapScience: Your Brain on Ayahuasca