Financieel expert Dave Ramsey geeft praktisch advies over een erfenis van 400.000 dollar!

Multimiljonair, financieel adviseur en goedzak Dave Ramsey weet precies hoe hij met geld om moet gaan. In zijn show helpt hij namelijk verschillende mensen met problemen op het gebied van financiën.

Ditmaal helpt de multimiljonair een vrouw die een erfenis heeft gekregen van maar liefst 400.000 dollar! Dave Ramsey vat in deze korte video de basis samen wat eigenlijk iedereen hoort te weten over geld. Het start bij het afbetalen van alle uitstaande schulden. Hij adviseert haar ook dat ze geen onnodig dure auto, een huis of onnodige spullen ervan moet kopen. Luister goed en leer hoe de vork in de steel zit als ook jij enigszins vermogen begint te generen of zelfs in de schoot geworpen krijgt.

Praktische tips die wél geld opleveren

Wat Dave ook regelmatig herhaalt is dat je jouw zuurverdiende of gekregen geld dat je gaat besteden aan bijvoorbeeld gadgets en hebbedingen, zoals aan dj mixers, dat je er wel méér geld van maakt. Als je bijvoorbeeld een mooie dj mixer hebt gekocht, ga dan actief aan de slag met het meesteren van muziek draaien en zorg er dan voor dat je het geld dubbel en dwars terugverdient. Als je zo’n mixer bijvoorbeeld maar een paar uurtjes gebruikt en vervolgens stof gaat vangen, is het een onzinnige aankoop geweest. Maar zo’n aankoop zou je ook immens voortvarend, succesvol en welvarend kunnen maken! Je haalt de investering er dan met gemak uit en je creëert dankzij zo’n aankoop ook nog eens kansen voor een betere toekomst.  Het is maar net hoe je het bekijkt. De ene aankoop is dom vermaak en de ander een gouden investering. Doorzettingsvermogen bepaalt wat het gaat worden.

Voor meer praktische tips, de The Dave Ramsey Show is een echte aanrader voor als je meer kennis wilt vergaren over (persoonlijke) financiën!


Lees ook: Financieel adviseur en multimiljonair Dave Ramsey onthult zijn eigen financiële strategie