The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Fitness tips: alles wat je wilt weten als beginner

1 Mins read

Je hebt de stap gemaakt om met fitness te beginnen en komt aan in de sportschool. Spannend, je eerste training. Om je heen zie je allemaal gespierde mannen met sixpacks. Iedereen is druk bezig met sporten en ze doen hun oefeningen met volle vertrouwen. De moed zakt in je schoenen. Wanneer je een beginner bent, kan het best lastig zijn om goed te starten. Door beginnersfouten te maken zie je minder (snel) resultaten. Dit is niet wat je voor ogen had en al snel genoeg heb je geen motivatie meer.

Met onderstaande tips voor beginners kun je dit voorkomen.

1. Alle spiergroepen trainen

De beste manier om optimaal te sporten, is om elke spiergroep twee keer per week te trainen. Doe dit niet vaker, want je spieren moeten ook weer herstellen. Meestal wordt het opgesplitst in een onderlichaam- en bovenlichaam training. Heb je minder tijd? Doe dan een training voor het hele lichaam.

Roeiapparaat

2. Lichter trainen

Door al die gespierde mannen in de sportschool wil je natuurlijk graag laten zien dat je ook veel gewicht kunt tillen. Alleen is dit niet zo handig voor een beginner. Het vergroot de kans op blessures en je kunt door het zware gewicht niet goed op je techniek letten. Bouw het gewicht langzaam op als je de techniek van de oefening onder de knie hebt.

3. Jezelf niet vergelijken met anderen

Hoe lastig het ook is, maar jezelf met iemand anders vergelijken is erg demotiverend. Ieder persoon beloopt zijn eigen pad. Jij hebt weer andere doelen dan iemand anders. Je kunt best inspiratie opdoen, maar ga nooit jouw lichaam vergelijken met iemand die al jaren traint.

4. Krachttraining en cardio

Wanneer je meer spiermassa wilt ontwikkelen, heb je meer focus op krachttraining dan op cardio. Voor afvallen en een betere conditie kies je voor meer cardio en minder krachttraining. Kijk naar je eigen doelen, wat wil je bereiken en maak hier een balans in.

5. Genoeg water drinken

Door fitness ga je veel zweten en verlies je veel vocht. Probeer elke dag genoeg water te drinken. Let op: ook voor, tijdens en na een fitnesstraining. Het water zorgt onder andere voor een betere stofwisseling en voorkomt spierpijn.

Related posts
More #MNLK

Wat kost een kuub water eigenlijk?

2 Mins read
Water is één van onze grootse levensbehoeften en daarom is een wateraansluiting in een woning geen overbodige luxe. In Nederland wordt schoondrinkwater…
More #MNLK

Dit flesje water is het duurste ter wereld (!)

2 Mins read
Water is waarschijnlijk het meest gedronken drankje ter wereld, en aangezien er niet echt een smaak aan zit zou je toch zeggen…
Sport & Lifestyle #MNLK

Voordelen van toning bands voor krachttraining

2 Mins read
Heb je al eens getraind met toning bands? Dan weet je maar al te goed dat deze workouts uiterst effectief zijn. Het…