The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Fjordenmagie tijdens de Ingunn

2 Mins read

Noorwegen is het land voor de moderne ontdekkingsreiziger. Door velen wordt Noorwegen gezien als meest bijzondere land ter wereld. De verscheidenheid van natuur is uniek en nergens anders ter wereld te vinden. Daarnaast is Noorwegen in elk seizoen anders, waar het in de winter een paradijs is met de beste sneeuwcondities en in de lente een plek van weelderig groen. Noorwegen betovert met haar landschap en elke regio is zeer geschikt voor een autovakantie. Een onvergetelijke belevenis is het land aan te doen met een zogenaamde Ingunn.

Ingunn

Een rondreis is de beste manier om van al het moois van dit Scandinavische land te proeven. Het is niet enkel de oogverblindende schoonheid van de natuur, het zijn ook de tradities, gebruiken en de vriendelijkheid van de Noren die het verschil maken. Veel reizigers, maar ook veel Noren, maken een Ingunn. Dit is een 17-daagse rondreis die zich met name richt op het fjordengebied.

De liefde voor de fjorden is uitgedrukt in verschillende routes, waar de meest wonderlijke landschappen worden aangedaan. Een tour die niemand onberoerd laat. Na deze tocht kennen Sognefjord en Hardangerfjord geen geheimen meer. Dit is mede dankzij een verblijf nabij. De tocht maakt het namelijk mogelijk om intrek te nemen in de verschillende huisjes dichtbij de fjorden.

Een ideaal begin

Vanuit Denemarken kan naar Bergen gevaren worden op een cruise-ferry. Tijdens deze overtocht zijn er aan de kust als diverse fjorden te zien. De vakantieverblijven zorgen voor een goede uitvalbasis voor alle bezoeken aan de fjorden. In de Ingunn zitten hoogtepunten als de Trolltunga, Odda en enkele bijzondere watervallen. Uiteraard is er volop te wandelen in de omgeving. Er zijn nationale parken, vooral bij Geilo, die ontzettend populair zijn vanwege hun schoonheid. Ook is één van de grootste bergplateau’s van het continent te betreden.

Rondreis met excursies

De Ingunn kan gepaard gaan met activiteiten als kajakken op een gletsjermeer, hiken, raften en met een boot de omgeving verkennen. Gelukkig zijn ook de rijafstanden tussen de verschillende fjorden niet erg lang.

Een mogelijke rondreis is die vanaf Stavanger. Hier worden de Preikestolen beklommen tot aan Hovden, waar de eerste stop is. Het natuurlijke Geilo ligt dichtbij twee indrukwekkende fjorden. Kaupanger is de volgende stop, waar rond de vier dagen verbleven kan worden. De Jostedalsbreengletsjer is hier te bezoeken. Een gids meenemen is noodzakelijk. Hier wordt vertrokken naar Gudvangen, een gebied dat niet voor niets op de Unesco Werelderfgoedlijst staat. Voss is een volgende stop, met veel vis, een oude stadskern en charmante straatjes. Hier is via de Aurlandsfjellet van fjord tot fjord te reizen. Rafting en paragliden is hier mogelijk.

Uiteindelijk loopt de reis via Bergen naar Hirtshals

Het is ook mogelijk via Olso naar Geilo te reizen. Via Geilo is dan de reis voort te zetten naar Bergen, waar richting de Lofoten gereisd kan worden. De Svartisen gletsjer, Dovrefjell en Jotunheimen worden aangedaan. Molde ligt op de route, evenals de stad Svolver. Ook deze route loopt door een rijkelijk fjordenlandschap.

De Ingunn staat garant voor hooggebergtes, waanzinnige uitzichten en de beste plekken om de fraaie fjorden te bezichtigen.

Leestip -> Wintersport in sneeuwzeker Noorwegen
Leestip -> De ultieme trekpleister van Noorwegen; de fjorden

Related posts
Relax & Travel #MNLK

De ultieme trekpleister van Noorwegen; de fjorden

1 Mins read
Fjorden zijn naar hoge waarschijnlijkheid het belangrijkste symbool van Noorwegen. Toeristen komen massaal naar het land om de prachtige fjorden van dichtbij…