The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

FORMULE 1 starttijden, TURKIJE, Intercity Istanbul Park

3 Mins read

Aankomende zondagochtend is het weer Formule 1. Dit keer vindt deze spannende race plaats op het zo geliefde circuit in Turkije, Istanbul. Het lijkt nog maar zo kort en toch is het alweer 9 jaar geleden dat deze race voor het laatst in Istanbul plaatsvond. Destijds won Sebastian Vettel, een gedenkwaardig moment voor Red Bull.

FORMULE 1 starttijden, TURKIJE, Intercity Istanbul Park

De tijden van de race in Istanbul wijken sterk af van de tijden die we gewend zijn. Wil je graag alles kunnen volgen en echt helemaal niets overslaan, zorg dan dat je vrijdagochtend om 09.00 uur klaar zit voor de eerste en de tweede vrije training op die dag. ’s Avonds om 22.30 uur is het bij Ziggo natuurlijk weer genieten en speculeren met de mannen van het Formule 1 Café. Hoe is de vrije training gegaan, en wie heeft er nu de beste kans om te winnen? Na de vrije training op zaterdag die om 10.00 uur begint, vindt de kwalificatie plaats om 13.00 uur. Heb je die gemist, dan kun je ’s avonds om 23.05 naar de samenvatting kijken op Ziggo Sport.

ZONDAG 15 NOVEMBER, 11.10 uur Nederlandse tijd. Live te volgen op RTL Duitsland, Formule 1 TV of Ziggo Sport

Het belooft een spannende wedstrijd te worden. Ook al is het 9 jaar geleden dat er op het circuit van Istanbul een race werd gereden, het circuit met 14 bochten is spectaculair en beloofd een gedenkwaardige race. Opgeleverd in het jaar 2005 ontlokte dit circuit de volgende uitspraak van Formule 1 baas Bernie Ecclestone, ‘het beste circuit ter wereld’. Of dat zo is, mag eenieder voor zichzelf beslissen, maar dat het een mooi en goed ontworpen circuit is, mag duidelijk zijn. Niemand minder dan Formule 1 architect Hermann Tilke is de ontwerper van dit bijzondere circuit waarbij tegen de klok in wordt geracet.

Turkije, waarom is er zolang gewacht?

Het jaar 2011 was het laatste jaar dat de Formule 1 race in Instanbul Park plaatsvond. Destijds werd er bekend gemaakt dat de race waarschijnlijk niet meer op dit circuit zou terugkeren vanwege de hoge kosten waar men het niet over eens kon worden. Een besluit waar men nu, na 9 jaar, gelukkig op terug wilde komen. Wellicht is het eenmalig en alleen vanwege de pandemie dat Turkije heeft besloten het circuit voor deze race te openen. Voor Lewis Hamilton, Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen is het echter een mooie kans om te proberen behaalde resultaten te evenaren. Ze zijn immers bekend met het circuit, maar in de afgelopen jaren wel gewisseld van team en auto.

Formule 1 (1)

Formule 1 starttijden, een overzicht

  • Vrijdag 13 november 09.00- 10.30 uur Vrije Training 1
  • Vrijdag 13 november 13.00 – 14.30 uur Vrije Training 2
  • Zaterdag 14 november 10.00 – 11.00 uur Vrije Training 3
  • Zaterdag 14 november 13.00 – 14.00 uur Kwalificatie
  • Zondag 15 november 11.10 – 13.10 uur Race

Huidige stand

Lewis Hamilton staat op 1 en lijkt onverslaanbaar, met Valtteri Bottas en Max Verstappen op respectievelijk de tweede en derde plaats. Ondanks een te verwachten spectaculaire wedstrijd is de kans niet groot dat het wereldkampioenschap 2020 aan Lewis Hamilton voorbijgaat. Max Verstappen daarentegen kan als het een beetje meezit nog opschuiven naar de tweede plaats.

Interviews

Ben jij het type Formule 1 liefhebber die tijdens de race het liefste in het hoekje van de bank zit met versnaperingen binnen handbereik? Het volume hoog, zodat je niets hoeft te missen van de radioboodschappen die de coureurs uitwisselen met hun team? Dan is de Live-uitzending met interviews anderhalf uur voor de race op YouTube een echte aanrader. Je kunt dit vinden onder de naam FORMULA 1. Op dit YouTube kanaal vind je naast de hoogtepunten uit de race in Turkije in 2011 ook alvast een opwarmertje voor de komende race.

Het gesprek van de dag

Bocht 8 was negen jaar geleden nog een echte uitdaging en werd destijds nog gezien als een van de mooiste bochten. De verwachting is echter dat de coureurs er dit jaar voor kiezen om er vol gas doorheen te rijden. Met de huidige auto’s is dat immers mogelijk, dus waarom zouden ze het niet doen? Het grote verschil met negen jaar geleden zit ‘m echter in het publiek dat niet aanwezig kan zijn vanwege de pandemie. Lege tribunes, maar wel veel volle huiskamers met enthousiaste volgers en fans.
We wensen jullie veel kijkplezier!

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Alle feiten over Formule 1 Turkije
Leestip -> Hier kun je de Formule 1 kalender zien