Gaming #MNLK

Fortnite en het nieuwe hoofdstuk; Fortnite Chapter 2, season 1

1 Mins read

Voor de start van dit seizoen werden spelers behoorlijk op de proef gesteld. Dagenlang was er enkel een zwart gat te zien. De makers van Fortnite hielden zich ook angstvallig stil op social media. Vooral de jongere spelers waren bang dat hun geliefde game niet meer terug zou komen. Het bleek echter om een compleet nieuwe start te gaan. Het begon al met de titel. Waar men verwachtten door te gaan naar seizoen 11, begon Fortnite met een nieuw hoofdstuk; Fortnite Chapter 2, season 1. De kaart was ook compleet vernieuwd.

YouTube video

Fortnite Chapter 2, season 1 veranderingen

Iets dat op een wapen leek, maar het in feite niet was, is de bandage bazooka. Het had het uiterlijk van een minigun, maar bleek een bandage gun te zijn. Met andere woorden kon je met dit wapen je teamgenoten in nood bandage, oftewel verband, toeschieten.
Zij konden dat dan oppakken om zichzelf te genezen. De drager van dit wapen had een plusje op zijn pet.

Ook kon je een harpoon gun vinden. Met dit wapen kon je behoorlijk wat schade veroorzaken bij andere spelers. Je kon er echter ook mee vissen en dat was ook meteen een nieuw onderdeel in dit seizoen.

YouTube video

Vissen:

Bij sommige plekken op de map waren tonnen te vinden waar vishengels in zaten. Er konden drie soorten vissen worden gevangen. De Slurpvis, de Flopper en de Small Fries. Met al deze vissen kon je levenspunten herstellen en met de Slurpvis ook schildpunten.

Zwemmen en boten:

Een snellere manier om rond de map te komen was zwemmen. Dat was in eerdere seizoenen ook niet mogelijk. En als je geen zin had in een nat pak, bleken er ook nog boten te zijn toegevoegd. Kortom een seizoen waar veel spelers hun ogen in hebben uitgekeken. Met 128 dagen was dit ook het langste seizoen. De battlepass was even duur als bij de kortere seizoenen.

YouTube video

Leestip -> Leef je uit als wapengekke wasbeer in Biomutant Collector’s EditionEen remake van een klassieker: Mafia Definitive Edition