Cars & Tech #MNLK

Ga jij voor de iPhone 13 of de iPhone 14

2 Mins read

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe iPhone is er meer dan genoeg keus. Apple heeft onlangs de iPhone SE 3 (2022) gelanceerd, maar de meeste vraag blijft naar de hardlopers: de iPhone 13 en de iPhone 14. We vergelijken de iPhone 13 en de iPhone 14 op 4 verschillende punten zodat je makkelijker de keus kunt maken welk toestel het best bij je past.

Snelheid

Je neemt je iPhone natuurlijk overal mee naar toe. Het liefst gebruik je het toestel voor alle mogelijke manieren. Tegenwoordig wordt een iPhone gebruikt voor het spelen van je favoriete games, het luisteren van muziek, kijken van je favoriete serie, maar zelfs steeds meer bedrijven lanceren een App zodat je ook op je iPhone kunt werken. De snelheid van dit mobiele “workstation” is dan ook erg belangrijk. De prestaties van de iPhone 13 en de iPhone 14 zijn redelijk gelijk aan elkaar. De iPhone 14 is net iets sneller doordat deze 2GB mee werkgeheugen heeft. Voor de rest zijn de chipset en de CPU / GPU allemaal hetzelfde waardoor er tussen deze 2 toestellen geen grote verschillen zijn.

Camerakwaliteit

Met de iPhone 13 en iPhone 14 is het eigenlijk niet meer nodig om een extra camera mee te nemen, beide toestellen maken mooie foto’s. Dit komt doordat beide toestellen ook zijn uitgerust met een dubbele 12 megapixel achter camera, optische beeldstabilisatie. Hoewel de specificaties vrijwel hetzelfde lijken scoort de iPhone 14 een stuk beter door de compleet nieuwe Photonic Engine, deze zorgt ervoor dat er veel meer licht uit foto’s kan worden gehaald waardoor je ook bij minder licht veel betere foto’s kunt krijgen. De iPhone 14 blinkt dan ook uit vergeleken met de iPhone 13 op het gebied van de camera’s.

Batterijcapaciteit

Elk jaar zorgt Apple er voor dat de batterij een stukje beter wordt. Zo ook bij de iPhone 14. De iPhone 14 heeft een batterij capaciteit van 3279 mAh (dit is 39 mAh meer dan de iPhone 13). Apple geeft zelf aan dat je tot 20 uur kan afspelen (en dit was 19 uur bij de iPhone 13). Grote verschillen zijn niet merkbaar, op het gebied van de batterij scoort de iPhone 14 nagenoeg gelijk en zijn er vrijwel geen verschillen.

Belangrijkste: de prijs

De aanschafprijs is misschien wel dé reden waarom je voor een iPhone 13 wilt kiezen en niet voor een iPhone 14. Zo was de introductieprijs van de iPhone 14 1019 euro, bij de iPhone 13 was dit meer dan honderd euro minder, namelijk: 909 euro. Beide toestellen zijn nu ook als refurbished iPhone te bestellen. Zo is een refurbished iPhone 13 met 128gb tegenwoordig te bestellen voor minder dan 700 euro. Een refurbished iPhone 14 begint net iets boven de 800 euro. Toch zie je dat ook bij deze toestellen al ruim 200 euro kan worden bespaard door voor een refurbished variant te kiezen. Koop je deze toestellen bij Fixje? Dan worden deze altijd geleverd met het Keurmerk Refurbished en 2 jaar garantie.

Related posts
Cars & Tech #MNLK

Speculaties over binnenkort verwachte iPhone: brengt hij ongeluk?

2 Mins read
Het is weer bijna zover! Het zal niet lang meer duren voordat techgigant Apple zijn nieuwste smartphone introduceert: de iPhone 13. Waarschijnlijk…