The Online Lifestyle Magazine 

Relax & Travel #MNLK

Ga voor een bloedstollende race tegen de klok in Tenet

1 Mins read

Bij de naam Christopher Nolan denk je vast spontaan aan spectaculaire blockbusters die je hersenen gedurende een paar uur serieus op de proef stellen. Na Memento (2001), Inception (2010) en Interstellar (2014) schotelt Nolan met Tenet de filmkijker alweer een nieuwe ‘mindfuck’ voor. Nu bioscoopgangers in deze donkere tijden al een paar maanden op hun honger zitten, lijkt Tenet de ideale film om de mensen opnieuw naar de zalen te lokken. Hieronder lees je wat je kan verwachten, zonder spoilers uiteraard!

Tenet is de spionagethriller in de stijl van 007

Tenet zuigt ons vanaf de eerste seconde mee in een wereld waarin internationale spionage niet langer met traditionele middelen wordt gevoerd. Het verhaal draait rond The Protagonist, het hoofdpersonage gespeeld door John David Washington, die wordt aangeworven door de geheime organisatie ‘Tenet’. Alle elementen van een spionagethriller à la James Bond zijn aanwezig.

Denk bijvoorbeeld aan de megalomane Russische oligarch/wapenhandelaar Sator (Kenneth Branagh) die een derde wereldoorlog wil ontketenen en die The Protagonist koste wat het kost moet stoppen. Voeg daar nog verbluffende exotische locaties, indrukwekkende visuele effecten en een sterk vrouwelijk personage aan toe en je zit gegarandeerd twee en een half uur aan je stoel gekluisterd.

Check hier één van de beste scenes uit de film volgens MNLK:

Tijd is een illusie

Waar Tenet, geheel in de stijl van Christopher Nolan, in uitblinkt is de complexiteit van het verhaal. Deze keer staan geen dromen centraal zoals in Inception, maar wel het concept van tijd zelf. Om de schurk Sator te stoppen, moet The Protagonist de kunst van tijdinversie leren te beheersen. Letterlijk heen en weer bewegen in de tijd dus. Net zoals Inception speelt ook deze film zich af op verschillende niveaus en zal je hem verschillende keren moeten bekijken om alles te kunnen doorgronden. Wij kunnen alvast geen beter excuus bedenken om nog eens naar de bioscoop te gaan!

Check de trailer hier:

Leestip -> Dit zijn de populaire Netflix films van het moment10 films van Robert De Niro die je gezien moet hebben