The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLKSoul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Gedachtegang #11: “De 0,1% beter theorie”

2 Mins read

Elke dag beter. Elke dag een beter man worden. Het waren één van de zinnen die ik opschreef in mijn notitieboekje toen ik aan het concept van Mannelijk Magazine werkte. Elke dag een stukje beter worden, dat is het doel met dit online magazine, maar wat bedoel ik daar exact mee? Ik leg het je graag uit.

Elke dag een klein beetje progressie

Stel je wordt elke dag niet 10 procent, niet 5, niet 1, maar 0,1% beter dan je gisteren was. Als je elke dag dan je best doet om 0,1% beter te worden, dan heb je in 10 dagen tijd een winst gescoord van 1%. Je bent een hele procent beter dan je vorige week was!

Als je elke dag gestaag je best blijft doen, dan haal je in een maand een progressie van ongeveer 3%. In een kwartaal kun je een 10% beter man worden dan je was! En als je het doortrekt naar een jaar, dan ben je maar liefst 40% BETER!

Dit behaal je door slechts 0,1% progressie per dag te maken. In amper 2.5 jaar tijd kun je 100% beter zijn. Moet je inbeelden wie je wel niet bent als je je zo goed hebt ontwikkeld! Met dagelijks wat kleine moeite boek je door consistentie enorme vooruitgang.

Hoe behaal je 0,1% per dag?

Lees een hoofdstuk van een goed boek. Ga naar de gym voor een extra stevige training. Kijk een documentaire die je ogen laat openen. Doe eens 100 pushups. Doe eens 110 pushups. Zoek op Youtube naar video’s over die ene skill die je nog niet beheerst. Leer 5 nieuwe woorden van een taal die je graag zou willen leren. Zoek uit hoe je zelf de boekhouding zou kunnen doen. Probeer eens een nieuwe workout uit om je spieren te verrassen. Test eens Intermitting Fasting voor drie dagen. Ruim je huis eens echt goed op. Kook eens een gezonde maaltijd die je nog nooit hebt gemaakt. Neem op zondag wat magische truffels en vraag je af waar het leven over gaat. Neem een wandeling door de natuur en luister eens een leerzame podcast. Neem je vrouw mee uit eten, verleid haar alsof ze een nieuwe vlam is en laat haar alle hoeken van het huis zien!

Wat het ook mag zijn, zolang je maar elke dag iets doet om beter te worden. Of het nou zakelijk is, of qua gezondheid en kennis, of in je relaties bijvoorbeeld, zolang je elke dag maar iets onderneemt om sterker te zijn dan gisteren.

Een hoofdstuk lezen is immers geen berg beklimmen, maar als je elke dag een hoofdstuk leest, heb je aan het einde van het jaar zo een dertigtal boeken uit! Of je hebt eindelijk die sixpack! Of eindelijk een trotse vrouw die met een grijns door de Appie loopt omdat haar gezonde, succesvolle, slimme, kwieke en energieke MAN haar net uit elkaar getrokken heeft 😉

Eigen voorbeeld

Gisteren, naast alle werkzaamheden en zomerse warmte, las ik een hoofdstuk uit het taaie boek: De 48 wetten van de macht en luisterde ik naar de podcast van Rico Verhoeven. Vandaag heb ik voor het eerst 100 pullups gedaan in één gymsessie. En voor het eerst 15 minuten achtereen op de loopband hardgelopen. Twee maanden geleden kon ik amper 5 pullups en met veel moeite 1 minuut hardlopen.

Morgen ga ik maar liefst 10 kilometer hardlopen. Twee weken geleden deed ik nog maar 5 kilometer. ELKE. DAG. BETER.

Wat ga jij vandaag doen om een beter man te worden?


Lees ook: Gedachtegang #9; “Je bent wat je eet en je wordt wat je leest!”
Related posts
Mind & Soul #MNLKSoul #MNLK

De eeuwenoude vraag 'Hoe wordt je gelukkig?' beantwoord door de Stoa

1 Mins read
De filosofen die de Stoa volgen, de stoïcijnen, zijn verzot op het beantwoorden van de grote levensvragen. Volgens deze wijze doordachte slimmeriken…
Mind & Soul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Gedachtegang #12: "Doe wat je wél kan."

4 Mins read
Als je fit, scherp en sterk bent, kun je de wereld aan en is geen uitdaging te groot. Maar wat als je…
Mind & Soul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Gedachtegang #9; "Je bent wat je eet en je wordt wat je leest!"

2 Mins read
Gedachtegangen; Zoals de Romeinse keizer Marcus Aurelius zo’n 2000 jaar geleden zijn overpeinzingen schreef, wil ik ook graag mijn uiteenlopende gedachtegangen, (on)doordachte…