The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLKSoul #MNLK

Gedachtegang #1: “Wat mijn 5-jarig nichtje mij leerde over wat belangrijk is in het leven”

2 Mins read

Gedachtegangen;
Zoals de Romeinse keizer Marcus Aurelius zo’n 2000 jaar geleden zijn overpeinzingen schreef, wil ik ook graag mijn uiteenlopende gedachtegangen, (on)doordachte filosofieën en opmerkelijke ervaringen met jullie delen. Dit is gedachtegang #1.


“Onlangs haalde ik mijn 5-jarige nichtje van haar basisschool op om samen door te stad te banjeren. We kochten onzinnig speelgoed, gingen langs de Mac voor een snack en reden met de (voor haar zeer grote imposante) rode bus door de stad. Ze hield met haar kleine handje mijn grote hand stevig vast terwijl we de halve stad doorkruisten. Vervolgens gingen we naar mijn nieuwe woning die ze nog niet gezien had. Mijn nieuwe appartement bleek in een zéér luxe villawijk te staan vol met huizen die bewoond worden door mensen met zowel oud als nieuw geld. Gigantische alleenstaande designervilla’s met rieten daken zijn in deze wijk eerder normaal dan abnormaal.

Pracht & Praal

Mijn interne neuroot kan altijd maar slecht omgaan met zulke pracht en praal. Mijn hoofd begint dan te malen; “ik wil ook zo’n dikke Range Rover, ik wil ook zo’n gigantische keet, ik wil ook die exorbitante lifestyle van zo’n welvarend persoon bezitten!”. Het is echter een duizelingwekkende route naar rijkdom en die gedachtestromen van ‘hebben, hebben, hebben’ terwijl je het niet hebt maken mij nou niet bepaald een gelukkiger mens…

We passeerden het meest riante huis in de wijk en ik dacht dat ik de coole oom was om haar ook kennis te laten maken met zulke pracht en praal. Ze liep naar het hekwerk en bekeek de auto’s. Haar reactie was echter onbetaalbaar. Ze zei namelijk niets. Een seconde later keek ze naar de bloemen naast het hek en gilde van vreugde uit; “OOOH, bloemen!”

Ze sprintte met haar korte beentjes naar de kleurrijke samenstelling en dook met haar neus in de eerste de beste bloem die ze kon bereiken. Het grote huis en de dure (speelgoed)auto’s waren voor haar totaal niet belangrijk. Op dat moment schoot door mijn hoofd; “F*ck, ze heeft gelijk…”.

In deze kleine doch indrukwekkende seconde bewees ze met al haar schattige onschuld dat het leven niet draait om status en spullen, maar om de geur van een bloem en hand in hand lopen door de stad.”


TLDR (Too Long Didn’t Read): The best thing in life are free.
Lees ook: Gedachtegang #2: “Maakt het nog wat uit over 10 uur, 10 dagen, 10 weken of 10 jaar?”

Related posts
Mind & Soul #MNLKSoul #MNLK

De eeuwenoude vraag 'Hoe wordt je gelukkig?' beantwoord door de Stoa

1 Mins read
De filosofen die de Stoa volgen, de stoïcijnen, zijn verzot op het beantwoorden van de grote levensvragen. Volgens deze wijze doordachte slimmeriken…
Mind & Soul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Gedachtegang #12: "Doe wat je wél kan."

4 Mins read
Als je fit, scherp en sterk bent, kun je de wereld aan en is geen uitdaging te groot. Maar wat als je…
Mind & Soul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Gedachtegang #9; "Je bent wat je eet en je wordt wat je leest!"

2 Mins read
Gedachtegangen; Zoals de Romeinse keizer Marcus Aurelius zo’n 2000 jaar geleden zijn overpeinzingen schreef, wil ik ook graag mijn uiteenlopende gedachtegangen, (on)doordachte…