The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Geld besparen door energie te vergelijken

2 Mins read

Energie is een flinke kostenpost. De energierekening naar beneden brengen is enorm interessant. De energierekening is een optelsom van het verbruik van:

  • Water
  • Gas
  • Elektriciteit

Alle drie is te omschrijven als duur. Als je kans ziet om op alle drie te besparen door minder te verbruiken, of door naar een goedkopere energieleverancier te gaan, heb je voordeel. In dit artikel enkele tips om het verbruik te verminderen, en om een goedkopere energieleverancier te vinden.

Prijzen vergelijken

Voordat enkele tips komen om minder te verbruiken is het slim om te vergelijken. Een goede energievergelijker is onafhankelijk. Zodra je gaat vergelijken zie je dat het voordeel makkelijk honderden euro’s per jaar kan zijn, en dat ieder jaar opnieuw. Structureel bespaar je veel, en dit enkel omdat energieleveranciers verschillende tarieven rekenen voor hetzelfde product. Los van de vergelijk kan energie aanbiedingen voordeel en leuke gadgets opleveren. Het uiteindelijke overstappen van energieleverancier is makkelijk.

Via totaalbesparen.com selecteer je de goedkoopste leverancier, en je oude contract wordt opgezegd. De kans dat je een tijdje zonder gas, water en licht zit is uitgesloten. Tevens krijg je bericht als het nieuwe contract afloopt, en dan kun je weer kijken voor de goedkoopste wat dezelfde energieleverancier kan zijn.

Verbruik verminderen

Het is belangrijk om te trachten om het verbruik zoveel mogelijk te verminderen zonder dat je aan woongenot en comfort moet inleveren. Energie wordt schaarser, de grondstoffen raken op en collectief moet de uitstoot teruggebracht worden. De alternatieve energiebronnen bestaan voor het merendeel op papier, dus het ontwerp voor windmolenparken op zee is er wel, maar de windmolens zelf staan er nog niet. De eerste stap is de woning goed isoleren.

Als een woning rondom geïsoleerd is dan hoef je in de winter minder te stoken, en hoeft in de zomer de airco niet zo hard te werken. Bij een goed geïsoleerde woning bespaar je dus op gas en elektriciteit.

Een prettige bijkomstigheid is dat isoleren tegen warmte en kou ook gelijk geluidsisolatie is. Op die manier is ook te checken of een woning goed geïsoleerd is, als geluiden van buiten in de woning goed hoorbaar zijn, dan is de woning niet goed geïsoleerd. Nog zo’n eenvoudige methode is in de zomer naar zolder gaan. Als het daar in de zomer warm is, dan is het dak niet goed geïsoleerd en verlies je daar in de winter veel warmte. Warme lucht stijgt, het gaat via het trapgat naar boven en via het dak naar buiten. Tegen het dak wat isolerende deken of platen aanbrengen kost niet veel, en verdien je snel terug.

De toekomst

De plannen voor na de energietransitie zijn ook op papier. Bijvoorbeeld regenwater opvangen om daarmee de WC door te spoelen bestaat slechts experimenteel. Alles wijst erop dat het in de toekomst zo gaat. Hopelijk is er spoedig iets in de bouwmarkt te vinden om het te realiseren. Tot die tijd spoelen we door met leidingwater wat langs de meter gaat.

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> EV-bezitters besparen op laadkosten door thuiswerkenGadgets die je niet mag missen in je auto

Related posts
More #MNLK

Minder geld uitgeven: dat willen we allemaal wel toch?

1 Mins read
Immers: hoe minder geld je uitgeeft, hoe meer je overhoudt. En zeker in tijden met minder inkomsten of prijsstijgingen is dat zelfs…
Business & Luxury #MNLK

Dit is hoe je als man nog véél geld kunt besparen

2 Mins read
Je bent man en je wilt wat… Maar als je alles doet wat je wilt, kan dit nog wel eens flink in…
Business & Luxury #MNLK

Deze drie kleine investeringen gaan je op lange termijn veel geld opleveren

1 Mins read
Een case of hoesje om je smartphone Er is geen smartphone-bezitter op Aarde die niet eens zijn telefoon heeft laten vallen. Wie…