The Online Lifestyle Magazine 

Cars & Tech #MNLK

Genieten met een bluetooth speaker

2 Mins read

Met een bluetooth speaker geniet je altijd en overal van de beste kwaliteit geluid. En dat willen we natuurlijk! Laat die muziek maar door de speakers knallen, aan het strand, in je mancave of tijdens een feestje. We vertellen je waar je op let bij het uitkiezen van een goede bluetooth speaker en hoe je de beste modellen van het moment spot!

Prijs versus kwaliteit

Toegegeven, vaak geldt bij bluetooth speakers dat een duurder model uitgebreider is en een betere kwaliteit heeft. Toch wil je natuurlijk ook rekening houden met je budget. Aan jou de taak om een model te vinden met uitstekende prijs-kwaliteit. Die zoektocht hoef je niet zelf uit te voeren, want vergelijkingssite DeBeste.com heeft voor jou alvast de Bluetooth Speaker Test gedaan. Hier ontdek je een variatie aan de beste modellen voor ieders budget!

Accuduur van de speaker

Een belangrijke factor voor het bepalen van het beste model voor jou is de accuduur. De een luistert nu eenmaal lang achter elkaar, terwijl de ander hem maar enkele uren per dag gebruikt. Zo heeft bijvoorbeeld de JBL Flip 5 een accuduur van liefst 12 uur (veel!) en laad je hem in 3,5 uur op. Is het voor jou niet noodzakelijk om de bluetooth speaker te verplaatsen? Dan kun je kiezen voor een model dat je op het stopcontact aansluit, zoals de Google Nest Mini. Deze zit nooit zonder batterij.

Gewicht en omvang

Vaak is het zo dat een grotere speaker beter geluid kan produceren. Daarentegen maakt dat hem weer minder gemakkelijk om mee te nemen. Je moet dus voor jezelf een afweging maken van geluid versus omvang en gewicht. Als je de bluetooth speaker vaak mee op pad neemt dan is een licht model wellicht wat handiger. Daarbij is het dan soms ook niet zo erg als het geluid net wat minder is. Je wilt immers niet iedereen in het park of aan het strand tot in de puntjes mee laten shaken op jouw beats.

Speaker met stembediening

Als je bezig bent dan heb je niet altijd zin om je smartphone of tablet erbij te pakken om naar de volgende song te gaan. Hoe handig is het dan als je het apparaat met je stem kunt bedienen? Een speaker met ingebouwde microfoon biedt uitkomst. Je zegt simpelweg welk liedje je wilt horen of skipt het huidige nummer om verder te gaan met je playlist. Zo zijn er speakers die je op basis van Google Assistant eenvoudig aanstuurt. Houd er rekening voor dat je speaker hiervoor verbinding moet maken met wifi.

Stofdicht, waterdicht en stootbestendig

Als je graag muziek in de douche luistert dan komt een waterdichte bluetooth speaker vast wel van pas. In zo’n ruimte kan vocht zich al snel op de speaker vormen. Ook wanneer je hem meeneemt naar het strand is een model dat waterdicht en stofdicht is een absolute pre. En luister je graag tijdens het klussen? Ook dan moet hij wel tegen een stofje en stootje kunnen. Bedenk dus waar jij gebruik wilt maken van je nieuwe speaker, zodat je een model kiest dat daarbij aansluit.

Tijd voor goede beats!

We hopen dat je met de tips in dit artikel een goede bluetooth speaker kunt vinden die perfect bij je past. Voor extra tips en een overzicht van de aanbevolen modellen van het moment neem je een kijkje op www.debeste.com. Wij zijn er in ieder geval over uit: een bluetooth speaker behoort absoluut tot de coolste gadgets voor mannen.

Feedback: info@mnlk.nl