The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLK

Gestroomlijnde bedrijfsprocessen met digitale transformatie 

2 Mins read

In een tijd dat steeds meer werknemers vanuit huis werken, is het belangrijk dat uw bedrijfsadministratie voor iedereen, op ieder moment, toegankelijk is. Daarvoor kiest u voor centrale opslag van uw bestanden in de cloud. Er zijn echter nog andere redenen voor digitale transformatie. Ook als het gaat om kostenbesparing speelt digitale transformatie een belangrijke rol.

Wat is digitale transformatie?

Een digitale transformatie kan uit verschillende onderdelen bestaan. Ten eerste is er de transformatie waarbij u uw bedrijfsdocumenten, die u nu analoog beschikbaar heeft, omzet naar een digitale versie. De tweede vorm bestaat uit het samenvoegen van technologieën in uw huidige bedrijfsprocessen. Als laatste kan digitale transformatie bestaan uit het inzetten van alle informatie die u digitaal beschikbaar heeft, om analyses van uw producten en werkwijze te maken en om uw toekomstige groeistrategie te bepalen. 

Kostenbesparing

Werkt u met verschillende administratieve applicaties? Het is mogelijk dat de systemen niet met elkaar communiceren en dat dit vertraging oplevert in de bedrijfsprocessen. Dit is vaak het geval bij verouderde systemen. U lost dit eenvoudig op door de verschillende systemen met elkaar te integreren en op een centrale locatie in de cloud op te slaan. Op deze manier kan er sneller geschakeld worden. De informatie is overzichtelijk opgeslagen en is daardoor voor de betreffende afdelingen gemakkelijker terug te vinden. Dit levert minder vertraging en ruis op, zodat u efficiënter kunt werken en daarmee kosten kunt besparen.

Inzicht in uw bedrijfsprocessen

Door digitale transformatie heeft u alle data op een centrale plek en op een uniforme wijze opgeslagen. Hierdoor weet u zeker dat, als u gegevens in het systeem opvraagt om analyses te maken, er geen essentiële gegevens ontbreken omdat ze niet opvraagbaar zijn doordat de administratieve systemen technisch niet op elkaar aansluiten. U werkt dus altijd met accurate cijfers en daardoor heeft u op ieder gewenst moment een actueel overzicht van de stand van zaken binnen uw onderneming. 

Toekomstgericht werken

Met een digitale transformatie werkt u op meerdere gebieden aan de toekomst van uw bedrijf. Doordat de gegevens in de cloud worden opgeslagen, kunnen uw werknemers vanaf iedere locatie inloggen. Dat maakt uw bedrijf en uw medewerkers heel flexibel. Aan de andere kant speelt u nog makkelijker in op de vraag uit de markt. Met de beschikbare data kunt u de ontwikkelingen eenvoudiger inventariseren en daar dus ook sneller op reageren. Hiermee bent u de concurrent, die deze digitale transformatie nog niet heeft uitgevoerd, zeker een stap voor.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: