Sport & Lifestyle #MNLK

Gewone push-ups, of push-ups op opdruksteunen

2 Mins read

De meningen over de voordelen van opdruksteunen liggen verdeeld. Sommigen zeggen dat opdruksteunen veel beter zijn, punt. Meestal wordt dat gemeld door zijn sites die ze verkopen. Anderen zeggen dat steunen om push-ups te doen geen enkel voordeel bieden ten opzichte van gewone push-up. De waarheid zit er ergens tussenin.

Push-up steunen veranderen de beweging nauwelijks. Ze kunnen echter helpen om je polsen gezond te houden, vooral als je veel push-ups doet. Opdrukken op een steun is ook lastiger dan gewone push-ups omdat ze extra range of motion bieden. Dat wil zeggen dat je een diepere beweging maakt. Daardoor worden meer spieren aangesproken.

Opdruksteunen vs gewone push-ups

Waarschijnlijk het grootste voordeel van opdruksteunen versus gewone push-ups is dat ze zorgen voor minder belasting op de polsen. Opdruksteunen laten uw handen, polsen en onderarmen in een rechte lijn staan, een neutrale positie. Dat is veel minder belastend voor je polsen dan gewone push-ups.

Maar daarvoor heb je niet persé een push-up steun nodig. Push-ups op de vuisten bieden hetzelfde voordeel, mits correct uitgevoerd. Wanneer je last hebt van je polsen tijdens het doen van een push-up hoef je niet meteen over te gaan op steunen of een push-up op de vuisten. Het best is om als eerst een medisch professional te raadplegen, zoals een fysiotherapeut. Deze kan meteen nagaan of je de beweging goed uitvoert.

Push ups

Wanneer je de push-up goed uitvoert, maar het doet nog steeds pijn aan je polsen, voer dan regelmatig een stretch uit van je polsen. Als dat niet helpt, probeer dan push-ups op de vuisten of eenvoudige opdruksteunen. Voor degene waarbij de steunen geen verlichting bieden, bestaan er zelfs roterende opdruksteunen.

Het laatste voordeel voor de polsen is het feit dat deze er sterker van worden. Sterke polsen zijn onder andere belangrijk bij vechtsporten.

YouTube video

Een betere training met opdruksteunen

Opdruksteunen zorgen voor een betere training dan gewone push-ups. Verwacht er echter niet te veel van. De steunen helpen je zeker, maar ze bieden geen magische resultaten. Wanneer je push-ups doet op steunen versus gewone push-ups, vergroot je je bewegingsbereik.

Meer bewegingsbereik betekent zowel meer werk voor je spieren als meer tijd dat de spieren onder spanning staan. Beide zijn goed voor kracht en spierontwikkeling, maar dat zijn niet de enige voordelen van push-up bars.

Omdat je handen op de steunen zijn geheven, kan je borst eronder gaan. Dit zorgt ervoor dat de schouders worden ontzien, en de grote borstspier meer werk doet. Dit betekent dat het gebruik van opdruksteunen versus gewone push-ups zeker beter is voor de ontwikkeling van de borst.

YouTube video

Feedback -> info@mnlk.nl

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Zoek je nog wat variatie voor het kweken van de borstspieren? Check deze push-up variaties!

1 Mins read
Het nadeel aan fitness is dat je nagenoeg elke week wel dezelfde oefeningen moet doen. Dit is echter onzin, want er zijn…
Sport & Lifestyle #MNLK

Athlean-X deelt zijn officiële 'Push-Up Checklist'

1 Mins read
De push-up is één van de meest bekende oefeningen die je kan doen voor een opgepompte chest. Echter voeren veel mannen deze…