More #MNLK

Gitaar of keyboard, welk instrument kies jij?

1 Mins read

Wereldwijd spelen veel mensen instrumenten. Misschien speel jij al een instrument, of wil jij graag een instrument bespelen? De keuze uit instrumenten is erg groot, waardoor je door het bomen het bos niet meer ziet. In dit blogartikel worden twee instrumenten belicht: de gitaar en het keyboard. Deze twee instrumenten zijn compleet anders ten opzichte van elkaar.

Keyboard

Het klinkt misschien gek, maar de voorloper van het keyboard is de orgel. Het formaat van de orgel was te groot om steeds van a naar b te verplaatsen. Hiervoor moest dus een alternatief worden bedacht. Dit probleem werd opgelost door de komst van het keyboard. Het keyboard bestaan in allerlei verschillende soorten en maten. Het aantal toetsen op een keyboard kan per keyboard verschillen. Zo heb je keyboards met 88 toetsen, 61 toetsen, 54 of 49 toetsen. Keyboards met 88 toetsen zijn meer voor degene die gecompliceerde pianostukken willen spelen. Voor degene die nog lerende is op het keyboard, is het keyboard met 61 toetsen de beste optie. Speel je favoriete muziekstijl met een keyboard. Verzin een geluid en het kan op een keyboard. Heeft je omgeving liever niet dat je te veel geluid maakt? Koppel dan een koptelefoon aan zodat je alleen kunt genieten.

Gitaar

Wereldwijd is de gitaar een van de meest bekende instrumenten. In de gitaarwereld bestaan er ook veel verschillende soorten varianten. Neem bijvoorbeeld elektrische gitaren en akoestische gitaren. Het aantal snaren op de gitaar is ook niet bij elk model gelijk. De variatie is enorm, dus maak een goede keuze wanneer je voor het eerst een gitaar koopt. Vraag voor advies aan de specialisten. Denk vooraf ook goed na wat voor soort muziek je maakt. Akoestische gitaren zijn meer voor degene die meer rustigere muziek en kampvuurliedjes willen spelen. De elektrische gitaar is meer voor degene die houd van snellere muziek of rock muziek. De elektrische gitaar kan jij koppelen met je speaker of koptelefoon, zodat jij kan genieten van je eigen gitaarspel.

MaxiAxi

MaxiAxi is dé plek voor alle instrumenten waar jij naar op zoek bent. Met een ruim aanbod in instrumenten en een groot team met specialisten is de een goede plek om je instrumenten aan te schaffen.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: De magische klanken van Efteling muziek