The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Glad scheren van benen bij mannen (wel of niet doen)

1 Mins read

Bestaat er iets dat fijner is dan een gladgeschoren huid? Vooral als het gaat om de benen van je vriendin? Maar ook ons gezicht, oksels en lichaam kunnen soms best een goede trimbeurt gebruiken. Maar de benen scheren? Dan doen niet alle mannen, bovendien wordt het nog vaak als iets vreemds gezien. Het blijkt echter dat maar liefst een derde van alle mannen regelmatig zijn beenhaar trimt, dat blijkt uit onderzoek onder maar liefst 8,5 miljoen gebruikers van Facebook. Het aantal mannen dat de benen regelmatig scheert met een mes ligt toch daadwerkelijk een stuk lager: 15%.

Hoe zit dat dan met de mening van de vrouwen? Iets minder dan de helft van de vrouwen vind het raar wanneer mannen hun benen scheren. Ze hebben liever dat ze deze met rust laten. Maar dat betekend tegelijkertijd dat meer dan de helft van de vrouwen het waardeert wanneer de man zijn benen trimt. Ruim een vijfde van deze vrouwen waardeerde zelfs geheel geschoren benen. Had jij dit verwacht?

Eindelijk wat spierdefinitie

Wij mannen verwijderen steeds meer ons lichaamshaar. Misschien komt dat omdat het zijn functie aan het verliezen is. Al onze haren hebben immers de functie om ons warm te houden tijdens lage temperaturen. Die lage temperaturen maken we niet veel meer mee, en we hullen ons in steeds betere kleding. Professionele atleten waren de eerste die het lichaamshaar en ook de haren van de benen verwijderden. Minder haar zorgt voor een gestroomlijnd lichaam waardoor je beter de snelheid kunt vasthouden.

De meeste mannen verwijderen hun haar echter vanwege esthetische redenen: het ziet er gewoon wat verzorgder en minder wild uit. Er is nog een andere reden om je lichaamshaar te trimmen: het zorgt voor een betere definitie van spieren. Dus als je die beenspieren of kuiten maar niet gespierd krijgt in de gym: scheren die stokken!

En zo reageren vrouwen in deze video op lichaamshaar bij mannen:

Wel of niet scheren?

Uiteindelijk ligt de keus om je benen te scheren bij jezelf. Ben je een wielrennen, sprinter of zwemmer? Dan ligt de reden in het nuttige. Vind je zelf mooi? Gewoon doen! Wat je ook doet, 50% van de vrouwen zal het waarderen.

Check ook: Hoe vaak sporten om af te vallen & deze

Related posts
More #MNLK

Persoonlijke hygiëne voor mannen

2 Mins read
We leren het van kinds af aan. Tandenpoetsen en elke dag douchen. Maar als je goed voor je lichaam wilt zorgen komt…
More #MNLK

Mannen opgelet: dit is wat je moet weten over uiterlijke verzorging!

2 Mins read
Over uiterlijke verzorging voor mannen werd tijden weinig gesproken. Werken aan je uiteindelijke verzorging? Dat was iets waar bijna een taboe op…
More #MNLK

De evolutie van het scheermes

2 Mins read
Wist je dat mensen zich al ruim 100.000 jaar geleden schoren? Archeologen hebben namelijk aanwijzingen gevonden waar dit uit blijkt. De eerste…