The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Goed voorbereid op wintersportvakantie met deze tips

3 Mins read

Nu het najaar volop aan de gang is, kunnen veel mensen niet wachten om weer op wintersport te gaan. Zoals vrijwel ieder jaar verwachten experts dat het ‘de koudste winter ooit’ gaat worden.

Of dat echt het geval is, is nog even afwachten. Waar je je in ieder geval al wel vast mee bezig kunt houden, is de voorbereiding op je volgende wintersportvakantie. Met de tips in dit artikel ga je zonder zorgen en goed voorbereid op pad. Wat dacht je van een fietsendrager en/of dakkoffer aanschaffen en van het uitzoeken van een wintersportgebied dat écht goed matcht bij jullie wensen?

Schaf een dakkoffer en fietsendrager aan voor de auto

De meeste mensen gaan met de auto op wintersport. Voor zo’n vakantie moet je nogal wat bagage meenemen. Denk aan je snowboard- of skikleding, maar ook aan andere wintersportgear die van pas komt tijdens een vakantie in de sneeuw. Onze tip? Schaf een grote dakkoffer aan om een groot deel van je bagage in te kunnen stoppen. Dat is vooral handig wanneer je met meerdere volwassen één auto deelt. 

Ook een fietsendrager, zoals een Pro User Diamant Fietsendrager kan goed van pas komen wanneer je bijvoorbeeld ook een rondje wil fietsen of mountainbiken op de plaats van bestemming. In het dal kun je op heel veel plekken namelijk heel goed fietsen; superleuk en een aanrader als afwisseling op het wintersporten. En wat dacht je van een skidrager die je op het dak van je auto kunt bevestigen? Daarmee kun je heel eenvoudig je ski’s en snowboard meenemen zonder dat je er last van hebt.

Denk aan de accessoires voor wintersport; ook op locatie

Wanneer je aan een wintersportvakantie denkt dan denk je sowieso aan spullen zoals ski’s en/of een snowboard. De kans is klein dat je dergelijke gear vergeet wanneer je op skivakantie gaat. Wat echter wel snel wordt vergeten, zijn accessoires die goed van komen op een sneeuwrijke bestemming. Denk aan thermokleding, maar ook aan goede dikke sokken en een muts en een sjaal. Natuurlijk mogen lekkere warme kleren ook niet ontbreken.

Handschoenen mag je ook zeker niet missen op wintersportvakantie, evenals een veilige wintersporthelm. Wat daarbij erg handig is op de piste is een goede skibril. Zo’n bril heb je niet alleen nodig voor de zonnige dagen, maar is ook erg handig om je gezicht te beschermen tegen kou en wind. Ook op de plaats van bestemming moet je dergelijke items niet vergeten om mee te nemen naar de skipiste. Leg ze dus klaar om mee te nemen in je accommodatie of hotel.

Sluit voor de zekerheid wintersportdekking af

Wat ook van groot belang is, is om voor vertrek te checken of je over de juiste verzekeringen beschikt voor wintersport. Een wintersportdekking kan namelijk goed van pas komen tijdens zo’n trip. De kans op een ongeluk op de piste is over het algemeen groter dan wanneer je gewoon thuis zit. Mocht je bijvoorbeeld op de piste je been breken dan heb je aan een standaard reisverzekering niet genoeg qua welke kosten er vergoed worden.

In dat geval heb je een aanvullende wintersportdekking nodig om zulke kosten te vergoeden, zoals de kosten van een gipsvlucht of andere zorgkosten. Zo’n verzekering dekt ook andere gemaakte kosten, bijvoorbeeld kosten die je maakt bij diefstal van of schade aan je wintersportuitrusting. Kortom: controleer goed welke verzekeringen je al wel hebt en/of welke dekkingen je voor zo’n trip extra af kunt sluiten voor een beetje extra zekerheid.

Check vooraf hoe de pistes zijn op plaats van bestemming

Waar je tot slot zeker naar moet kijken, is wáár je precies gaat wintersporten. Verspreid over heel Europa vind je een aantal populaire wintersportbestemmingen. Neem bijvoorbeeld Val Thorens in Frankrijk of Kaprun of Mayrhofen in Oostenrijk. Ieder skigebied heeft een diversiteit aan pistes waarbij de één bijvoorbeeld leuk is voor families terwijl het andere gebied meer geschikt is voor freeriders.

Het is zeker aan te raden om voordat je gaat boeken goed te kijken hoe de pistes eruitzien op de plek waar jullie naartoe willen. Ga je met een groep vrienden dan wil je waarschijnlijk niet tussen de groepen kinderen of lesjes skieën. En zijn jullie allemaal beginnende wintersporters dan is een skigebied met alleen rode en zwarte pistes niet echt geschikt voor jullie. Ga daar zeker even voor zitten, zodat je de garantie hebt dat jullie op een plek terecht komen die bij jullie wensen past.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook:

 

Related posts
More #MNLK

Waarom juiste ski jassen, skibroeken en skipullies belangrijk zijn

2 Mins read
Skivakanties of wintersport zijn bij veel mensen een jaarlijkse traditie waarbij genoten wordt van het zonnetje en de sneeuw in Oostenrijk, Frankrijk,…