Cars & Tech #MNLK

Goede geldvoornemens voor komend jaar

2 Mins read

Goede voornemens, we proberen het ieder jaar maar heeft het ook succes? Daar hebben we het vaak maar niet over. Vaak zijn goede voornemens zaken die gerelateerd zijn aan levensstijl; minder drinken, meer bewegen en iets gezonder eten. Maar er zijn ook andere goede voornemens die daar niks mee te maken hebben die je wel daadwerkelijk iets moois kunnen opleveren. Welke voornemens dat zijn? Denk aan financiële voornemens. Deze zijn waarschijnlijk ook makkelijker vol te houden, mits je een concreet plan hebt. Dat laatste is namelijk een voorwaarde voor het slagen van goede voornemens. Welke geldvoornemens niet op jouw lijstje mogen ontbreken? Lees snel verder. 

Check je abonnementen

Een klusje wat bij weinig mensen tot een favoriet behoort, maar wel daadwerkelijk serieus geld kan opleveren is het checken van de vaste abonnementen die iemand heeft. Sommige abonnementen heb je nodig, andere kunnen meteen opgezegd worden. Denk aan sportschool abonnementen en abonnementen op tijdschriften en kranten. Maak je hier daadwerkelijk (regelmatig) gebruik van? Als dat niet zo is, zeg ze dan op. Een strippenkaart bij de sportschool is dan een betere optie, en wat te denken van een los exemplaar kopen van een tijdschrift in een kiosk? Vele malen goedkoper. Kortom, geen favoriet maar wel een hele goede om direct actie op te ondernemen.

Noodzakelijk kwaad

Daarnaast zijn er ook abonnementen die je wél echt nodig hebt, denk aan een smartphone. We kunnen het wel ontkennen, maar we hebben ze vandaag de dag gewoon echt nodig. Zonder dit apparaatje zijn we nergens. Maar wist je dat de meeste mensen hier veel te veel voor betalen? Een duur abonnement is vandaag de dag echt niet meer nodig. Er zijn veel voordeligere opties. 

De kunst hierbij is om te weten waar je op moet letten bij het afsluiten van een abonnement. Ga niet voor de allernieuwste variant, maar ga voor de budget versie in een nieuw gelanceerde lijn. Een voorbeeld hiervan is de iPhone Se 2022, een topapparaat maar veel voordeliger van de iPhone 14. Een andere goede optie is om te gaan voor de iPhone X Refurbished. Deze kun je vandaag de dag gewoon kopen bij erkende winkels. Voordeel is dat je niet inlevert op zaken als garantie, maar wel voor een schijntje van de prijs een goed toestel hebt!

Kortom, ook goede voornemens in het kader van gezondheid zijn een goed idee, maar vergeet ook vooral je financiële gezondheid niet. Door hierin te investeren in het begin van het jaar, zit jij aan het eind van het jaar er warmpjes bij!

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook:

Related posts
More #MNLK

Goede voornemens voor 2021: Tips voor het bereiken van jouw doelstellingen

2 Mins read
De komst van 2021 biedt ieder van ons de mogelijkheid om te dromen, te plannen en te realiseren wat tot nu toe…
Mind & Soul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Gebruik de 9 meest effectieve psychologische trucjes om jouw voornemens vol te houden

1 Mins read
We snappen dat het niet altijd even gemakkelijk is om door te blijven gaan met de eisen die jij aan je zelf…