The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Goede voornemens voor 2021: Tips voor het bereiken van jouw doelstellingen

2 Mins read

De komst van 2021 biedt ieder van ons de mogelijkheid om te dromen, te plannen en te realiseren wat tot nu toe niet mogelijk was. Hoe vaak heb je beloofd om gewicht te verliezen, de sportschool te starten, te stoppen met drinken, geld te besparen, maar het doel in het midden van de weg op te geven? Het vervullen van de nieuwjaarsresoluties is niet altijd gemakkelijk.

Verdeel jouw resoluties in kleinere stappen

Wanneer we een doel of prestatie visualiseren, denken we na over het eindresultaat. Het uiteindelijke resultaat is toevallig het resultaat van verschillende gecoördineerde acties, die alleen maar tot stand komen als ze consequent – dagelijks – worden uitgevoerd.

Het is belangrijk om de doelen te verdelen in kleine prestaties, kleine overwinningen. Wanneer we de kleine prestaties vieren, worden onze hersenen geladen met dopamine en serotonine, neurotransmitters die gerelateerd zijn aan het gevoel van plezier en beloning. Deze overwinningen stimuleren ons om meer te willen, en stimuleren ons om op zoek te gaan naar onze dromen.

Voor degenen die willen stoppen met roken en drinken

Het verlaten van de sigaret is geen eenvoudige taak en vereist zorg bij het opbouwen van relaties met je en de wereld. Psychotherapie is een uitstekend middel om toegang te krijgen tot de emotionele factoren die de afhankelijkheid van sigaretten in stand houden, evenals in de constructie van strategieën om de moeilijkheden bij het stoppen met roken onder ogen te zien.

Veel rokers gebruiken de jaarwisseling als een symbolische datum om te stoppen met roken, maar ze organiseren zich niet voor dit moment of gebruiken geen willekeurige strategieën om aan hun profiel en behoeften te voldoen. Dit frustreert hen als er in de eerste dagen van het jaar een terugval plaatsvindt. Het is om deze reden dat de psychologische opvolging relevant wordt. Een professional zal je helpen bij het identificeren van de beste strategie en zal je in elke fase van het proces het juiste onthaal geven.

Hier kan je meer lezen over alcoholverslaving.

Kies jouw resoluties zorgvuldig

Maar welk doel moet je kiezen? Niets beters dan je te richten op doelen die de grootste impact hebben op je geluk, gezondheid en prestatie. Zo zal het stoppen met drinken natuurlijk je gezondheid verbeteren. Het zal je ook een gevoel van trots geven en je gelukkig maken (maar misschien niet meteen!).

Het is interessant om de tijd te nemen om na te denken en je resoluties te plannen. Evalueer alles wat goed was gedurende het jaar dat ten einde loopt, wat je hebt bereikt en wat je niet hebt bereikt. Denk dan pas aan wat je wilt voor het volgende jaar. Het stellen van een deadline is essentieel voor de motivatie.

Bereik jouw doelen

Zodra je jouw lijst met nieuwjaarsresoluties heeft opgesteld, is het tijd om alles in het werk te stellen om jouw doelen te bereiken. Beweeg, zoek kennis, probeer je resoluties uit te voeren en heb een geweldig jaar!

Feedback: info@mnlk.nl

Leestip -> Verras je lief eens met een romantisch weekendje weg
Leestip -> Breng sfeer in huis met prachtige kerstversieringen

Related posts
Mind & Soul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Gebruik de 9 meest effectieve psychologische trucjes om jouw voornemens vol te houden

1 Mins read
We snappen dat het niet altijd even gemakkelijk is om door te blijven gaan met de eisen die jij aan je zelf…