The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Maak kennis met de grootste spin ter wereld, of toch niet…?

1 Mins read

De grootste spin leeft in een woud in Guyana. Een paar jaar geleden, tijdens een onderzoek in een woud in Guyana, ontmoette de entomoloog Piotr Naskrecki een reuzenspin. Het is de grootste spin ter wereld: de zogenaamde Goliath-vogelspin. In dit artikel maak je kennis met de grootste spin ter wereld, of toch liever niet…?

Dit is de grootste spin ter wereld

Piotr hoorde tijdens zijn wandeling een ritseling in het bos. Hij zette zijn zaklamp aan en dacht dat hij uitkeek op een buidelrat of een rat. Als hij dichter bij kwam, was hij verbaasd. De onderzoeker en fotograaf, die voor een museum werkt, had een spin voor zijn voeten lopen, die bijna zo groot was als een puppy. Het is een zogenaamde Goliath-vogelspin .

Invoer in het Guinness Book

De Goliath tarantula is met zijn tot 12 cm lichaamslengte en tot 30 cm beenlengte de grootste tarantula ter wereld. Ze heeft haar vermelding in het Guinness Book of Records verdiend. De enige concurrentie die er is, is die van de Laotiaanse reuze krabspin , waarvan de poten iets langer zijn. De Goliath tarantula kan een gewicht tot tweehonderd gram bereiken. Het achterste uiteinde van een gevangene Goliath tarantula kan bij overmatige voeding uitgroeien tot de grootte van een tennisbal.

Een paard in het regenwoud

De benen van de spin zijn hard aan de uiteinden en produceren een specifiek geluid bij het rennen dat klinkt als een paard dat aan zijn benen krabt. Als je deze spin tegenkomt, moet je voorzichtig zijn. De spinnen vallen alles aan wat ze tegenkomen. Guyana is natuurlijk nog steeds een reis waard, maar u moet misschien iets vaker dan normaal naar links en naar rechts kijken.

Wie wil kan ook rondlopen met een beetje lavendel. Er wordt gezegd dat het de dieren verdrijft. Of blijf gewoon in Nederland: hier zijn er alleen de onschadelijke huisspinnen die u wat kriebels kunnen bezorgen.

Neeeee, check deze video:

Check ook: De grootste hond ter wereld & De grootste jacht ter wereld