The Online Lifestyle Magazine 

Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLKSoul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Grote doelen op oog? Deel het op in microprojecten voor meer succes! (trouwen, afvallen, reizen, zaken etc!)

1 Mins read

Zoals je van ons vast wel weet zijn we gek op grote dromen hebben, daar doelen van maken, er vervolgens plannen van maken en het uiteindelijk realiseren. Maar hoe groter het doel, hoe moeilijker het is om het te laten slagen. Wat te doen?

Een groot doel uitvoeren is eigenlijk een groot project. Het vergt veel van je en de kans van slagen is daardoor gering. Hoeveel doorzettingsvermogen je ook hebt, een groot project vereist enorm veel dagelijkse inzet, tijd, energie en geld. Laten we als voorbeeld afvallen nemen. Mocht je 40 kilo af moeten vallen, dan voelt dat als een enorme berg. Je start er waarschijnlijk niet eens mee omdat het zo’n megaproject is. Wat te doen? Val eerst eens 5 kilo af. Maak van dat megaproject een aantal microprojecten. Als je immers 5 kilo af kunt vallen, kun je dat ongetwijfeld vaker herhalen. Een paar keer van die microprojecten en je bent al dat overtollige vet kwijt.

Project trouwen

Nog een goed voorbeeld: trouwen. Dat is een gigantisch project met een veelvoud aan details, gedoe en geregel. Het vereist immens veel inzet, tijd, energie en geld. De kans is groot dat je niet eens op je knie gaat vanwege de omvang van het project wat er na de enthousiaste ‘Ja!’ gaat gebeuren. Ondanks dat trouwen een groot project is, kun je het jezelf en je toekomstige vrouw een stuk makkelijker door het op te delen in microprojecten. Je start bijvoorbeeld met de gastenlijst, daarna het thema en daarna een ruwe schattig van de kosten. Dan heb je al een aardig idee van hoe het gaat worden. Vervolgens kijk je bijvoorbeeld naar wat een mooi trouwpak kost (wij bevelen van harte een trouwpak van suitsatsea.nl aan). Jouw outfit kan bijvoorbeeld een microproject an sich zijn. Stapsgewijs zorg je met microprojecten ervoor dat je zonder stress een grootschalig project als trouwen met een glimlach op je gezicht voltooid.

Wat je dromen/doelen/plannen ook mogen zijn, het is uiterst verstandig om je doelen op te delen in kleinere projecten. Dit is slim en wijs bekeken, nietwaar?

De leerzame onderstaande video van The Art of Improvement licht graag verder toe met praktische tips.

Lees ook: 19 kleine gewoontes die leiden tot grote successen
Related posts
More #MNLK

Enkele verschillende soorten trouwpakken

2 Mins read
Trouwen is een van die gebeurtenissen in het leven die we ons voor altijd zullen herinneren. Het is vaak maar een of…
Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLKSoul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

The Big 5: welke vijf grote dingen wil jij gedaan hebben in je leven?

1 Mins read
Heren, denken jullie wel eens diep na over wat je nou eigenlijk allemaal wil doen met je leven? Want ik merk dat…
Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLKSoul #MNLK

5 duidelijke tekens dat je jouw leven aan het verspillen bent

1 Mins read
De belangrijkste les die ik geleerd heb van al die jaren het onderwerp persoonlijke ontwikkeling is focus. Zonder focus loop je als…