The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Haal de natuur je tuin in

2 Mins read

Niet iedereen heeft groene vingers. En dat is helemaal niet erg. Maar een beetje groen en natuur in je tuin kan je zo veel plezier opleveren. Om nog maar niet te spreken over wat het insecten en andere dieren kan opleveren. Oké, als je echt een liefhebber bent van een onderhoudsvrije tegeltuin hoef je waarschijnlijk niet verder te lezen. Maar voeg je toch graag een beetje natuur aan je achtertuin toe, ontdek dan wat er allemaal mogelijk is op dit gebied.

De natuurrijke tuin

Of je nu landelijk of midden in de stad woont en een grote of juist een kleine tuin hebt: door in de tuin een paar eenvoudige aanpassingen te doen, ben je in staat je tuin tot een waar paradijs voor dieren en insecten te maken. Tuinen zijn namelijk onmisbare schakels voor de natuur in de buurt. Door een natuurvriendelijke tuin te creëren, draag je bij aan een groene omgeving. Ideaal voor vogels, insecten en andere dieren om te kunnen overleven.

Eetfestijn voor vogels

Als je bloeiende struiken en bloemen in je tuin plaatst, komen daar als het goed is allerlei insecten en rupsen op af. En dat zorgt er dan weer voor dat vogels genoeg te eten hebben. Zo eten ze in het najaar de bessen en zaden van bijvoorbeeld de klimop en de vuurdoorn. Is het winter, dan is het slim om voor de vogels een speciale voedersilo op te hangen.

Zorg voor waterpunten

Je hoeft echt niet meteen een complete vijver aan te leggen als je meer water in je tuin wilt. Van een schaal of kleine bak heb je ook al snel een minivijvertje gemaakt. Ideaal voor vogels en egels om van te drinken. Daarnaast kunnen libellen en kikkers er insecten vangen en is het een geschikt plekje voor hun eitjes.

Kom maar op met die vlinders

Je kunt voor vlinders zelfs een ware vlinderkroeg creëren. Zij drinken namelijk van bloemen die veel nectar bevatten. Kies voor lavendel, ereprijs en marjolein en de vlinders zullen je eeuwig dankbaar zijn. Ook door het plaatsen van vlinderstruiken zorg je ervoor dat je extra vlinders in de tuin krijgt. Rupsen genieten juist het meest van plantenbladeren. Daarna ontpoppen zij zich ook tot vlinder.

Kortom, jouw tuin kan een onmisbare schakel vormen voor de natuur in de buurt en de stad. Vogels en insecten vliegen dan van de ene naar de andere tuin. Die tuinen bieden de dieren voedsel, veiligheid en een plekje om een nest te bouwen. En hoe meer bloemen en bomen er zijn, hoe meer kleur onze straten ook weer krijgen. Een echte win-winsituatie dus!

Related posts
More #MNLK

Een grote vlindertuin waar je je in de tropen waant

2 Mins read
Vlindorado heeft een bonte mix aan zelfgekweekte vlinders en poppen die uit warme streken hierheen worden gebracht, waar de vlinders eruit kruipen….
More #MNLK

Make over geven aan je tuin? Dit moet je weten

2 Mins read
De zomerdagen zijn aangebroken en dan breng je nog meer tijd door in je tuin. Als deze niet meer helemaal naar je…