More #MNLK

Haal de natuur je tuin in

2 Mins read

Niet iedereen heeft groene vingers. En dat is helemaal niet erg. Maar een beetje groen en natuur in je tuin kan je zo veel plezier opleveren. Om nog maar niet te spreken over wat het insecten en andere dieren kan opleveren. Oké, als je echt een liefhebber bent van een onderhoudsvrije tegeltuin hoef je waarschijnlijk niet verder te lezen. Maar voeg je toch graag een beetje natuur aan je achtertuin toe, ontdek dan wat er allemaal mogelijk is op dit gebied.

De natuurrijke tuin

Of je nu landelijk of midden in de stad woont en een grote of juist een kleine tuin hebt: door in de tuin een paar eenvoudige aanpassingen te doen, ben je in staat je tuin tot een waar paradijs voor dieren en insecten te maken. Tuinen zijn namelijk onmisbare schakels voor de natuur in de buurt. Door een natuurvriendelijke tuin te creëren, draag je bij aan een groene omgeving. Ideaal voor vogels, insecten en andere dieren om te kunnen overleven.

Eetfestijn voor vogels

Als je bloeiende struiken en bloemen in je tuin plaatst, komen daar als het goed is allerlei insecten en rupsen op af. En dat zorgt er dan weer voor dat vogels genoeg te eten hebben. Zo eten ze in het najaar de bessen en zaden van bijvoorbeeld de klimop en de vuurdoorn. Is het winter, dan is het slim om voor de vogels een speciale voedersilo op te hangen.

Zorg voor waterpunten

Je hoeft echt niet meteen een complete vijver aan te leggen als je meer water in je tuin wilt. Van een schaal of kleine bak heb je ook al snel een minivijvertje gemaakt. Ideaal voor vogels en egels om van te drinken. Daarnaast kunnen libellen en kikkers er insecten vangen en is het een geschikt plekje voor hun eitjes.

Kom maar op met die vlinders

Je kunt voor vlinders zelfs een ware vlinderkroeg creëren. Zij drinken namelijk van bloemen die veel nectar bevatten. Kies voor lavendel, ereprijs en marjolein en de vlinders zullen je eeuwig dankbaar zijn. Ook door het plaatsen van vlinderstruiken zorg je ervoor dat je extra vlinders in de tuin krijgt. Rupsen genieten juist het meest van plantenbladeren. Daarna ontpoppen zij zich ook tot vlinder.

Kortom, jouw tuin kan een onmisbare schakel vormen voor de natuur in de buurt en de stad. Vogels en insecten vliegen dan van de ene naar de andere tuin. Die tuinen bieden de dieren voedsel, veiligheid en een plekje om een nest te bouwen. En hoe meer bloemen en bomen er zijn, hoe meer kleur onze straten ook weer krijgen. Een echte win-winsituatie dus!

Related posts
More #MNLK

3 Upgrades voor de tuin van een industrieel huis

2 Mins read
Heb je  een industriële woning en wil je een tuin creëren die deze stijl weerspiegelt? In dit artikel worden een aantal dingen…
More #MNLK

4 onderdelen voor een gesloten achtertuin!

2 Mins read
Jouw tuin is de perfecte plek om even tot rust te komen. Soms is het lekker om even geen last te hebben…
More #MNLK

De beste hulpmiddelen voor het bijhouden van je tuin

2 Mins read
Als je je tuin graag netjes bijhoudt, dan zijn hier veel verschillende hulpmiddelen voor te vinden op de markt. Je tuin is…