The Online Lifestyle Magazine 

Sport & Lifestyle #MNLK

Haal meer uit je sportvoeding met deze informatieve tips!

2 Mins read

Je bent al vele jaren een fanatieke sporter of je bent net begonnen met een gezonde levensstijl. Dan zal het duidelijk zijn dat er veel factoren tegelijkertijd bepalen hoe goed je jouw sportieve doelen kunt bereiken!

Misschien is het nodig dat je een aantal overtollige kilo’s kwijtraakt, je conditie opvijzelt en naast sportieve activiteiten ook rustmomenten inplant, zodat je lichaam en geest zich kunnen herstellen. Ook is het verstandig om goed op je voeding te letten. Afhankelijk van je inspanningsniveau heeft je lichaam meer of minder ondersteuning nodig. In principe moet je alles uit je normale voeding kunnen halen. Soms is het verstandig om je lichaam tijdelijk te ondersteunen met speciale sportvoeding en extra voedingssupplementen.

Aan welke soorten sportvoeding kun je denken?

Na een trainingssessie is het belangrijk om vocht, mineralen en bouwstoffen aan te vullen. Grijp je naar standaard drankjes en smakelijke tussendoortjes, dan is de kans groot dat je ook stoffen binnenkrijgt die je lichaam beter niet kan gebruiken. Veel van deze standaard tussendoortjes bevatten te veel calorieën en te weinig proteïnen.

Kijk dan liever naar gezonde sportdrankjes, eiwitrepen en andere voedingsmiddelen die ervoor zorgen dat je lichaam de juiste bouwstoffen binnenkrijgt. Als je net begonnen bent met een gezondere leefstijl en je weet nog niet zo goed welke voedingsmiddelen je kunt gebruiken om zowel lekker als gevarieerd te eten, informeer dan eens naar superfoods. Of koop gezondere alternatieven voor je dagelijkse brood, pasta of broodbeleg.

Sportvoeding en supplementen

Naast kant en klare sportvoeding kun je ook kiezen voor diverse voedingssupplementen. De naam zegt het eigenlijk al. Deze preparaten mag je zien als aanvulling op je normale eetpatroon. Je kunt extra behoefte hebben aan voedingssupplementen als je met trainen in een opbouwfase zit. Zeker als je bezig bent om extra spiermassa aan te maken, kunnen onze supplementen ervoor zorgen dat het sneller en meer verantwoord gaat.

Ook na een periode van ziekte, herstel van een blessure of ongeval kan je lichaam extra ondersteuning gebruiken. Wij hebben verschillende voedingssupplementen die je helpen met de aanmaak van spierweefsel, zoals BCAA, GABA en Creatine. Veel van deze supplementen worden geleverd in tabletvorm, maar ook als een poeder, dat je gemakkelijk kunt combineren en doseren bij je sportvoeding. Als je een goed beeld hebt van de doelen die je wilt bereiken, laat je dan goed adviseren welke supplementen en sportvoeding het beste bij je passen.

Sportvoeding en superfood

Veel mensen hebben wel gehoord over superfoods maar weten eigenlijk niet precies wat het is. Superfood is eigenlijk de verzamelnaam voor eetbare planten en vruchten die boordevol voedingsstoffen zitten. Ze worden steeds populairder en je kunt ze tegenwoordig zelfs in de supermarkt vinden. Voorbeelden zijn Goji Bessen, Tarwegras, Hennepzaak maar ook gewoon bessen, noten en vette vis.

Bepaalde vitamines zoals Vitamine A,B en E maar ook mineralen zoals ijzer, magnesium en foliumzuur worden superfoods genoemd. Bovendien hebben superfoods als amandelen, vis en linzen een grote hoeveelheid eiwit en vet. Het vet hiervan is onverzadigd. Sportvoeding en superfoods zijn de ideale combinatie om tot betere sportprestaties te komen.

Leestip -> Workout schema voor vrouwen
Leestip -> Cardio

Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Je hoort het steeds vaker: het geld op de bank wordt minder waard

2 Mins read
Dit heeft te maken met de inflatie. Dit zijn de stijgende kosten in het leven en natuurlijk de dalende rente op de…
Sport & Lifestyle #MNLK

De beste tips voor het kopen van een fitnessbank

2 Mins read
Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van thuis sporten. Een workout at home garandeert rust en privacy en bespaart je de reistijd…
More #MNLK

Nog een paar tips om misschien nog wat beter te kunnen slapen

2 Mins read
Slapen… We doen het allemaal. De een wat meer dan de ander. De een heeft er meer moeite mee en ligt halve…