More #MNLK

Harry Potter Monopoly: mythe?

1 Mins read

Kom jij ook uit een gezin waar vroeger op zondagmiddag de gezelschapsspellen tevoorschijn getrokken werden? Rummikub, Kolonisten van Catan, Levensweg, Risk en natuurlijk het populaire Monopoly. Van dat laatste bordspel zijn allerlei varianten verschenen, zoals Monopoly Fortnite, Game of Thrones Monopoly en zelfs een speciale editie die geheel in het teken staat van de Engelse voetbalclub Arsenal. Maar een Harry Potter-versie was er gek genoeg nog niet. Een creatieve dame genaamd Kristen vond dit zo’n gemis, dat ze besloot om zelf maar aan de slag te gaan. Het eindresultaat, Pottopoly genaamd, mag er wezen: bekende voorwerpen uit de boeken en films, zoals de sorteerhoed, worden gebruikt als pionnen en Albus Dumbledore himself siert een van de bankbiljetten.

Vertel, waar koop ik Harry Potter Monopoly?

In de collectie van de ware Harry Potter fan mag dit bordspel natuurlijk niet ontbreken. Crea Bea Kirsten verkocht het een tijdje via webshop Etsy, maar helaas, helaas, daar is het ondertussen niet meer te vinden. Misschien had Kirsten er maar eentje in elkaar geknutseld, of is ze op de vingers getikt door schrijfster J.K. Rowling of Warner Bros. Pictures. Nu kun je wachten tot er een officiële versie van het spel wordt uitgebracht, maar je kunt ook je innerlijke creatieve knutselaar aanspreken en zelf de handjes laten wapperen. Haal die pritt stiften maar tevoorschijn!

DIY Harry Potter Monopoly

Wat er namelijk nog wel op Etsy te vinden is, zijn een paar DIY-versies. Hiervoor heb je wel een oud Monopolyspel nodig, bijvoorbeeld te scoren bij de kringloop, wat knutselspullen, en, niet onbelangrijk, een printer. Misschien een leuk projectje, mocht je wat tijd over hebben op een regenachtige middag?

Zie je jezelf nu niet direct met fotolijmspray en dergelijke in de weer, dan zijn er gelukkig ook diverse Harry Potter spellen die al kant-en-klaar zijn. Zo is er een speciale versie van Trivial Pursuit (beter bekend als Triviant), Harry Potter Labyrinth (in Nederland verkocht als De Betoverde Doolhof) en Uno Harry Potter. Of zet een van de films op de achtergrond aan, en ga lekker old school een van de vele Harry Potter legpuzzels maken!

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Als jij een doorgewinterde gamer bent is de kans groot dat je al hebt gekeken naar de PS5 of Xbox Series X