The Online Lifestyle Magazine 

Mind & Soul #MNLKSport & Lifestyle #MNLK

Heb grip op je dieet dankzij de handige app van MyFitnessPal

1 Mins read

Al vele jaren heb ik de app MyFitnessPal genegeerd, puur omdat ik arrogant dacht dat ik zelf wist wat ik hoorde te eten en wat ik ongeveer binnen kreeg. Oh boy, what was I wrong. Met deze verdomd handige app krijg je namelijk exact te zien hoeveel calorieën je eet en hoeveel macronutriënten (eiwitten/koolhydraten/vetten) je binnen krijgt. Ook krijg je inzicht in je micronutriënten (vitaminen/mineralen)!

Sinds enkele weken ben ik onder indruk van hoe makkelijk het eigenlijk is om je dieet te tracken. Ik dacht dat je elk item ingrediënt apart op moest zoeken, maar dankzij de handige barcodescanner (!!!) is alles in een handomdraai ingevoerd. Het duurt amper twee minuten per dag om je overzicht in te voeren. En aangezien je bijna wekelijks wel ongeveer dezelfde dingen eet, is het invoeren zo simpel als het maar kan.

Inzicht brengt duidelijkheid

Ik mik op zo’n 2600kcl per dag (zit in een cut momenteel). Ik richt mijn macro’s op 30% koolhydraten, 35% eiwitten en 35% vetten. Dit laatste is in te stellen in MyFitnessPal zodat je precies weet of je die richtlijnen aan het halen bent.

Doordat ik nu exact weet wat ik per maaltijd naar binnen werk, weet ik precies wat ik die dag nog kan eten. Soms moet je even jezelf temperen en de andere keer ben je verrast over hoeveel je nog mag eten. Doordat alles zo goed bij wordt gehouden, leer je in sneltreinvaart enorm veel over voeding. Je leert ook (helaas) dat als je pizza, chips, taart, sausjes, ijs en koekjes eet, dat je héél snel aan je maximum calorieën per dag komt. Er blijft weinig ruimte over als je meerdere keren per week fastfood eet. Sinds ik deze app gebruik heb ik veel beter grip op mijn dieet en vliegen de kilo’s er langzamerhand af, terwijl ik af en toe nog steeds smakelijke dingen eet!

En nee, dit is géén sponsored topic, ik ben echt zelf fan!

Gratis & Premium versie

Je kunt de app gratis downloaden voor zowel Android als Apple. Deze gratis versie is voldoende voor de beginnende tracker. Er is tevens een premium abonnement beschikbaar als je nog meer data wil bestuderen en handige functionaliteiten wil toepassen. Officiële website MyFitnessPal >

Lees ook: Ook verslaafd aan koolhydraten? Dit handige overzicht brengt de balans terug in het gevecht!
Related posts
Sport & Lifestyle #MNLK

Hoe ziet het dieet van een bodybuilder eruit?

2 Mins read
Zoals we inmiddels weten is bodybuilden een lifestyle waarbij voeding van groot belang is. Om spiermassa op te bouwen moet je je…
Cars & Tech #MNLK

Spotify is echt overal te luisteren!

1 Mins read
Spotify heeft bijna 3 miljoen betalende gebruikers in Nederland. Logisch ook, want de muziekdienst maakt het mogelijk om je favoriete muziek op…
Relax & Travel #MNLK

Hoe de Videoland app downloaden?

2 Mins read
Je loopt de Videoland binnen, kijkt rustig rond en zoekt naar een leuke film voor vanavond. De televisie programmering valt tegen en…