The Online Lifestyle Magazine 

More #MNLK

Heb je net een nieuwe woning gekocht?

2 Mins read

Dan wil je die natuurlijk goed verzekeren en is het onmisbaar om een opstalverzekering in combinatie met een inboedelverzekering af te sluiten. Maar wat houden deze verzekeringen nu eigenlijk in en waarom is het zo belangrijk dit af te sluiten?

Een opstalverzekering

Deze verzekering wordt ook wel een woonhuisverzekering genoemd en wordt afgesloten als je een eigen huis hebt gekocht. Vaak wordt je ook verplicht gesteld om deze verzekering aan te schaffen, anders kom je niet in aanmerking voor het afsluiten van de hypotheek. Op de dag van overdracht van de woning, moet de opstalverzekering in gaan. Of je nu een nieuwbouw huis hebt gekocht of bestaande bouw. De verzekering is nodig om schade te dekken door bijvoorbeeld diefstal, brand of storm en regenval. Het gaat bij deze verzekering om ontstane schade die in het huis of aan het huis zitten waar je zelf niets aan kan doen.

Een inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is zeker verstandig om te nemen, maar niet verplicht. Of je nu een huis huurt, een nieuwbouwwoning hebt gekocht of een bestaande woning intrekt, het is altijd goed je te verzekeren tegen ontstane schade. Het kan immers, afhankelijk van de schade, oplopen in de kosten.

Onder de inboedelverzekering worden alle spullen binnenshuis verzekerd die niet aan het huis vastzitten. Denkend aan bijvoorbeeld een zitbank, stoelen en de vloerbedekking. Er zijn diverse soorten verzekeringen te nemen, zo heb je de basis verzekering of de all-in verzekering. Ook heb je keuze in hoe hoog je iets wilt laten verzekeren. Bijvoorbeeld diefstal van sierraden, hoeveel waarde hebben de sierraden en tegen welk bedrag wil je het laten verzekeren? Ook elektronica heeft bepaalde waarde. Hoe meer je in huis hebt, hoe groter de waarde en hoe belangrijker het is om deze goed te laten verzekeren. Ook heb je keuze in eigen risico of niet en kun je het de ramen (het glaswerk) laten verzekeren.

De meeste verzekeraars hebben twee soorten verzekeringen die ze aanbieden, namelijk de basis en de allrisk. De basisverzekering verzekerd schade door inbraak, diefstal, vandalisme, diverse weersomstandigheden (zoals regen, hagel, sneeuw en storm), waterschade door bijvoorbeeld een ontstane leidingbreuk en brand, blus- en rookschade. De allrisk verzekering geeft daarnaast ook dekking voor schade die door jezelf of door mensen uit jouw omgeving zijn veroorzaakt.

Voorwaarden

Aan zowel de opstalverzekering als de inboedelverzekering zijn wel randvoorwaarden aan verbonden. Het is daarom altijd goed om deze voorwaarden door te nemen. Ook is het raadzaam te kijken naar de waarde van jouw eigendommen binnen- en buitenshuis, om zo na te gaan wat verzekerd moet worden en de waarde ervan. Zo kom je later niet voor verrassingen te staan als er daadwerkelijk schade ontstaat.

Feedback -> info@mnlk.nl

Lees ook

Related posts
More #MNLK

Waar ben je voor verzekerd als je een inboedelverzekering afsluit?

2 Mins read
De meeste mensen die op zichzelf wonen, hebben een inboedelverzekering. Toch kiest lang niet iedereen ervoor om deze verzekering af te sluiten….
More #MNLK

Leuk hoor al die tech, maar hoe verzeker je dit?

2 Mins read
Vandaag de dag hebben we allemaal de nodige gadgets in huis: een smartphone, smartwatch, smart TV, een tablet, spelcomputers en zo kunnen…