More #MNLK

Heb jij als ondernemer een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

2 Mins read

Veel beginnende ondernemers vinden het kiezen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) lastig. Soms twijfelen ze zelfs, vanwege de hoge premie, of een AOV afsluiten überhaupt wel haalbaar is en of het verstandig is om dit type verzekering af te sluiten. Uit cijfers blijkt dat meer dan 70 procent van de ondernemers geen AOV heeft afgesloten vanwege de hoge premies. Om meteen met de deur in huis te vallen: een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten is als zzp’er enorm belangrijk! Mocht je niet meer kunnen werken, dan kom je niet ineens zonder inkomsten te zitten en kun je gewoon doorleven en je bedrijf redden. Maar hoe kies je slim een arbeidsongeschiktheidsverzekering uit? Hoe kun je zo voordelig mogelijk een AOV afsluiten? Gebruik de tips hieronder om de voor jou meest betaalbare arbeidsongeschiktheidsverzekering te vinden!

Zoek uit hoeveel tijd je zelf kunt overbruggen

Een van de factoren die de hoogte van de AOV-premie bepaalt, is de zogeheten eigenrisicoperiode. Hieronder wordt de periode verstaan die je, mocht je arbeidsongeschikt raken, zelf financieel kunt overbruggen. Hoe langer deze periode is, hoe lager de premie voor de AOV uitvalt. Ondernemers die voldoende buffer hebben om een tijdvak van een half jaar zelf te kunnen betalen, besparen flink op hun AOV-premie. De besparing kan in dat geval oplopen tot wel 20 procent. En dat is natuurlijk mooi meegenomen.

Verzeker alleen wat echt noodzakelijk is

Het is aan te raden om je niet over te verzekeren. Bereken goed wat je echt nodig hebt als je arbeidsongeschikt bent. Kun je bijvoorbeeld met 20 procent minder rondkomen als je kritisch naar je uitgavenpatroon kijkt? Door dit goed uit te zoeken, kun je al snel 20 procent op je AOV bezuinigen en vallen de maandlasten voor deze verzekering aanzienlijk lager uit.

Kies voor alternatieve arbeid

Je kunt je bij het afsluiten van een  arbeidsongeschiktheidsverzekering besluiten om je te verzekeren voor passende arbeid. Stel dat je door een ongeval je huidige baan niet meer kunt uitoefenen. Je bent bouwvakker, raakt geblesseerd en komt thuis te zitten. Dan zou je in principe nog ander werk kunnen doen. Zoek goed uit welke alternatieven er qua werk in jouw situatie zijn. Zo zou je buiten je bedrijf ander werk kunnen zoeken, bijvoorbeeld computerwerk, om toch nog enig inkomen te genereren. Laat dit opnemen in je verzekering op het moment van afsluiten en je bespaart al snel zo’n 10 procent op de maandpremie.

Ga voor de juiste tariefvorm

Wanneer je een arbeidsongeschiktheidsverzekering gaat afsluiten, kun je kiezen uit twee soorten tarieven. De eerste vorm is een standaardtarief die onafhankelijk is van je leeftijd. Hierbij betaal je de hele looptijd dezelfde maandpremie. Naast deze vaste premie is het ook mogelijk om te kiezen voor een leeftijdsafhankelijke premie. Deze optie wordt ook wel het combitarief genoemd. Hierbij betaal je de eerste jaren minder premie, omdat je dan jonger bent. De premie loopt daarna langzaam op, maar vaak is dit geen probleem omdat jouw onderneming meegroeit. Door te gaan voor een combitarief, kun je fiks besparen op de lasten van je AOV.

Feedback -> info@mnlk.nl

Related posts
Business & Luxury #MNLK

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

2 Mins read
Een arbeidsongeschiktsheidverzekering afsluiten kan verstandig zijn. Vooral een AOV voor zzp en zelfstandige ondernemers is belangrijk. Als je ziek wordt, ontvang je…
Business & Luxury #MNLK

Ondernemer? Checklist voor het maken van een webshop

2 Mins read
Hoe start ik een webshop? Je hebt het besluit genomen: je gaat een eigen webshop beginnen. Misschien ben je een enorm plant…
Business & Luxury #MNLKMind & Soul #MNLK

Clark Kegley bespreekt 10 sterke gewoontes die je leven voorgoed kunnen veranderen

1 Mins read
Clark Kegley van Refusing to Settle is inmiddels een ervaren ondernemer en maakt daarover veelvuldig informatieve video’s op Youtube. In één van…