More #MNLK

Het Arsenaal in Vlissingen profileert zich als een rasecht piratenpark dat geknipt is voor een dagje weg met kinderen of gewoon als familie-uitje

2 Mins read

Het is het grootste piratenpark van Nederland en bestaan uit drie grote delen. Eerst en vooral is er het Piratenpark waar je in de huid van een piraat kunt kruipen en de legendarische Zwartbaard in levende lijve ontmoet. Daarnaast beschikt Het Arsenaal ook over een indrukwekkend Zeeaquarium. Ten slotte is er ook nog de Arsenaal Toren. Deze 65 meter hoge uitkijktoren biedt een uniek uitzicht over zowel Vlissingen als de Westerschelde.

YouTube video

Over Het Arsenaal

Het Arsenaal Piratenpark is een overdekt attractiepark waar je midden in de strijd geworpen wordt. In een spectaculaire piratentheatershow maak je kennis met Zwartbaard en krijg je een eerste voorbereiding op het piratenleven. Naast de theatershow is er ook een touwslagerij waar je ontdekt hoe vroeger touwen werden gemaakt. Bij de expositie Schuimers & Schavuiten leer je dan weer hoe piraten echt leefden. Absoluut één van de hoogtepunten is echter de scheepssimulator waar je samen met Zwartbaard de ruige zee trotseert. Liever een beetje griezelen? Dan zit je goed in het enge piratenhol waar het ene na het andere skelet zijn opwachting maakt.

Naast het Piratenpark beschikt Het Arsenaal ook over een imposant Zeeaquarium. Het is dan ook hier dat je de grootste verzameling zeedieren in Zeeland ontdekt. Doorheen diverse aquaria zwemmen tal van Noordzeevissen en word je helemaal in een onderwaterwereld meegezogen. Zo sta je bijvoorbeeld oog in oog met een haai of met één van de vele roggen. Mag het allemaal net een tikje tropischer? Dan is er de tropische zaal waar vier grote aquaria het exotische wel heel erg dichtbij brengen. Leuk is dat hier met de regelmaat van de klok rondleidingen en voederdemonstraties gegeven worden. Bovendien mag je er zeker van zijn dat alle vissen in een natuurgetrouwe omgeving gehouden worden.

Ten slotte is er de indrukwekkende Arsenaal Toren. Dit uitkijkpunt binnen het Arsenaalcomplex biedt een waanzinnig 360° uitzicht over de Westerschelde en Vlissingen. Het Arsenaal is een onderdeel van het grotere Arsenaalcomplex. Zo vind je in het complex ook nog een theater, een snookerhal, tal van speelautomaten en twee restaurants. In het gebouw van Het Arsenaal zelf is er op de eerste verdieping “Brasserie Het Arsenaal” waar je met een mooi uitzicht even kunt uitblazen of een hapje eten. Daar vlakbij is de piratenshop waar je tal van piraten- en onderwaterwereld artikelen kunt kopen.

YouTube video

Met korting?

Het Arsenaal is leuk dagje uit voor het hele gezin. Toegang tot het Piratenpark kost 14,5 euro voor een volwassene of 11 euro voor wie in groep komt. Senioren betalen 13,50 euro entree en kinderen van 3 tot en met 12 jaar 12,50 euro. Toegang tot de onderwaterwereld en de Arsenaal Toren kost 10 euro per persoon of 7 euro in groep. Daarnaast zijn er ook tal van mogelijkheden om kinderfeestjes, bedrijfsuitjes, personeelsfeesten en zelfs huwelijke te vieren in Het Arsenaal. Voor de exacte prijs van deze organisaties neem je best telefonisch contact op gezien het eindbedrag van heel wat factoren afhangt. Op zoek naar korting? Tickets die online gekocht worden via de officiële website van Het Arsenaal krijg je met 15% korting. Daarnaast zijn er ook verschillende online aanbieders die regelmatig leuke promoties en kortingen toekennen.

Adres en de openingstijden

Het exacte adres van Het Arsenaal is Arsenaalplein 7, 4381 BL Vlissingen. Op maandag, dinsdag en donderdag heeft het geen zin om richting Vlissingen te trekken: dan is Het Arsenaal gesloten. Op woensdag en vrijdag is het park open van 12:00 tot 16:00 uur. Tijdens de weekenddagen lopen de openingsuren van 10:00 tot 16:00 uur.

Voor actuele prijzen, informatie zoals openingstijden verwijzen wij je naar de website van Het Arsenaal in Vlissingen.

Feedback: info@mnlk.nl

Lees ook: Rotterdam Zoo oftewel Diergaarde Blijdorp is de mooiste dierentuin van de Benelux